Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sfat de sănătate Când și cum mâncăm cozonac astfel încât să nu ne facă rău și să nu ne îngrășăm. Nutriționist: ”Depinde de ce mâncăm în rest”

Când și cum mâncăm cozonac astfel încât să nu ne facă rău și să nu ne îngrășăm. Nutriționist: ”Depinde de ce mâncăm în rest”

Astăzi vom vorbi despre cozonac. Este alimentul minune din această perioadă și vom vedea când ne face bine și când ne face rău. Nutriționistul Cristian Mărgărit ne va spune când ar trebui să îl mâncăm astfel încât să nu ne îngrășăm.

Când și cum mâncăm cozonac astfel încât să nu ne facă rău și să nu ne îngrășăm. Nutriționist: ”Depinde de ce mâncăm în rest”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Cigolea    |    24 Dec 2021   •   15:22

”Depinde de cantitate, depinde de ce mâncăm în rest. Dacă în rest reducem din caloriile goale, nu mâncăm dulciuri industriale, nu bem sucuri cu zahăr, nu mâncăm foarte gras, doar așa o friptură slabă și o salată, ne permitem să mâncăm și cozonac.

Cei care fac sport, care fac mișcare, își permit să mănânce chiar și mai mult, pentru că, o felie - două de cozonac, două felii mai subțiri înseamnă cam o oră de sport pentru o persoană de greutate medie. Ingredientele sunt foarte dense din punct de vedere caloric. Tocmai aceasta este și ideea. O prăjitură are calorii ușor de asimilat, este și dulce, are și făină, și ouă, are și lapte, nucă, cacao, diverse alte ingrediente care sunt dense caloric și, în special, bogate în zaharuri.

Cu ce combinăm cozonacul ca să nu ne îngrășăm

Cine poate să bea lapte, sigur, poate să consume și cu un pahar de lapte. Iaurtul poate fi iarăși o asociere bună. Trebui să ținem cont de cantitatea totală. Poate fi o parte din micul dejun, poate fi o gustare, poate fi un desert, deci îl putem încadra cam oriunde în ziua noastră.

După antrenament ar fi momentul cel mai bun, pentru că te ajută cu refacerea după antrenament și acele calorii nu se mai depun. (...) Dacă nu facem sport, excesul de calorii se va depune sub formă de grăsime.

În plus, alte efecte negative, care nu apart neapărat într-o zi, dar dacă menținem acest obicei și continuăm cu dulciuri și alte alimente similare, sigur că vasele de sânge au de suferit, inima are de suferit, ficatul are de suferit, practic tot organismul are, în timp, la un astfel de exces alimentar, de suferit.

Excesul alimentar ocazional este binevenit, ne face să ne simțim bine, ne dă mirosul și gustul, plăcerea de sărbători. (...) Cred că în 5 zile se vede, mai ales la persoanele cu tendință de îngrășare, mai ales la persoanele care au ținut regimuri stricte, chiar și o cantitate atât de mică seva observa, se va simți.

(...) Să facem o scurtă recapitulare: sport, scoatem alimentele de care nu este nevoie în această perioadă, mâncăm din când în când o cantitate mică și atunci nu vom avea probleme”, a spus nutriționistul Cristian Mărgărit.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate cozonac
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close