Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN ShowBlitz Familia lui Petrică Mîţu Stoian pune stop succesiunii până la finalizarea anchetei morţii artistului. Ce probleme ar putea avea moştenitorii averii

Familia lui Petrică Mîţu Stoian pune stop succesiunii până la finalizarea anchetei morţii artistului. Ce probleme ar putea avea moştenitorii averii

Noi controverse legate de cazul Petrică Miţu Stoian. Familia pune stop succesiunii până la finalizarea anchetei morţii artistului. Moștenitorii averii s-ar putea confrunta cu amendamentul ca 70% din drepturile de autor să fie preluate de stat pentru Fondul Cultural Român.

Familia lui Petrică Mîţu Stoian pune stop succesiunii până la finalizarea anchetei morţii artistului. Ce probleme ar putea avea moştenitorii averii
Sursa foto: Captura YouTube
de Claudia Popovici    |    17 Dec 2021   •   23:20

Deşi în spaţiul public au apărut controverse cu privire la felul în care se va împarți averea lăsată de regretatul Petrică Mîţu Stoian, se pare că succesiunea trece pe plan secund, având în vedere că prioritatea familiei artistului este să afle cine e vinovat de moartea acestuia.

Astfel că se așteaptă concluziile anchetatorilor, expertizele medicilor legiști. Între timp, o altă situaţie ar putea afecta moștenirea de aproape un milion de euro. Probabil, cea mai importantă parte a averii sunt drepturile de autor care ar putea genera sume importante de bani.

Organizația cu care artistul avea contract, are obligația legală de a colecta aceste drepturi și după moartea lui Stoian. Banii respectivi vor rămâne însă blocați într-un cont până când se va lămuri cine este moștenitorul legal, care va avea dreptul să extragă acei bani din conturi.

Încă un aspect, însă, ar putea crea probleme moștenitorilor interpretului, pentru că în noiembrie, în Senat a trecut un amendament care propune ca 70% din sumele nerepartizate în cazul unor artiști decedați să fie distribuite către Fondul Cultural Român, instituție de stat.

Inițiativa s-a lovit de opoziția organismelor de gestiune colectivă, dar și a artiștilor, care au inițiat o petiție împotriva acestei modificări a legii.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close