Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Florin Roman îl atacă pe Orban: ”A dat toate ministerele importante USR-ului. Era în stare să le dea tot”

Florin Roman îl atacă pe Orban: ”A dat toate ministerele importante USR-ului. Era în stare să le dea tot”

Florin Roman, deputat PNL, invitat în emisiunea ”Sinteza zilei” de la Antena 3, i-a dar replica lui Ludovic Orban, care a spus că scandalul din coaliţie a început din momentul în care premierul Florin Cîţu a intrat în competiția internă pentru președinția PNL.

Florin Roman îl atacă pe Orban: ”A dat toate ministerele importante USR-ului. Era în stare să le dea tot”
Sursa foto: Captură Antena 3
de Andreea Ştefan    |    07 Sep 2021   •   00:21

”Văd că domnul Orban rostogolește așa, cu mare ușurință, tot felul de informații neadevărate, ca să nu le spun minciuni și îmi pare foarte rău.

Dacă vedeți, are această obsesie cu eu l-am propus, eu l-am făcut. Eu l-am făcut pe Iohannis președinte, așa ne spune Ludovic Orban, eu am generat această coaliție, eu l-am propus pe Florin Cîțu. Adevărul este că PNL nu a câștigat aceste alegeri. A fost primul partid pe partea dreaptă și faptul că acest guvern de dreapta a fost instalat se datorează, în principal, poziției pe care a avut-o președintele României.

Să vii tu să spui, Ludovic Orban, când tu ai dat toate ministerele importante USR-ului... Era în stare să le dea tot. Am avut patru ași în mânecă: Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Dezvoltării, că noi vorbeam în campania electorală de dezvoltarea României. Deci toate ministerele importante, plus PNRR-ul, domnul Orban, la negocieri, cu o ușurință fantastică, pentru ca dânsul să ocupe scaunul de președinte al Camerei Deputaților, le-a cedat. Eu mă mir că nu a dat tot”, a spus la Antena 3 Florin Roman.

Ludovic Orban dezvăluie motivul care a dinamitat coaliţia: "Totul a început pe 30 mai"

Ludovic Orban a precizat în această seară că, scandalul din coaliţie a început din momentul în care premierul Florin Cîţu a intrat în competiția internă pentru președinția PNL şi nu a mai respectat negocierile cu partenerii din guvernare.

”Din păcate, lucrurile au luat-o razna de o lună, o lună și jumătate, de când atât domnul Florin Cîțu, cât și susținătorii domniei sale au considerat că nu mai este cazul să respecte președintele PNL, nu mai trebuie să respecte experiența, buna-credință, capacitatea de a lua decizii.

Au început să facă tot felul de ședințe, premierul să ia decizii fără să se mai consulte cu președintele PNL și mai ales să ia decizii care au ieșit din cadrul dezbaterilor pe care le-am avut la reuniunile coaliției

Totul a culminat cu ziua de 1 septembrie, care a dinamitat coaliția”, a declarat luni seara preşedintele Ludovic Orban la Realitatea TV.

×
Subiecte în articol: Florin Roman
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close