Antena 3 CNN Emisiuni Sinteza zilei Imagini unicat din viaţa familiei lui Nicolae Ceauşescu

Imagini unicat din viaţa familiei lui Nicolae Ceauşescu

În ediția de miercuri seara a emisiunii Sinteza Zilei au fost prezentate în premieră națională imagini unicat din viaţa familiei Ceaușescu.

2
Sursa foto: Facebook Arhivele Nationale ale Romaniei
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Ian 2022   •   22:57

Au trecut mai bine de 30 de ani de când s-a încheiat ”Epoca de Aur”, dar Nicolae Ceaușescu rămâne un personaj actual. 

Nostalgicii au venit şi în acest an la mormântul lui Nicolae Ceausescu, de la a cărui naştere se împlinesc azi 104 ani. Deşi au trecut mai bine de trei decenii de la Revoluţie, sunt destui români care îl regretă şi consideră 26 ianuarie o zi de mare sărbătoare.

În ediția de miercuri seara de la Sinteza Zilei au fost prezentate în premieră națională imagini unicat din viaţa familiei Ceaușescu.

Imaginile scot la iveală informații mai puţin știute despre Nicolae şi Elena Ceaușescu din perioada comunismului.

Mai vorbim şi despre imagini nedifuzate, aflate în arhiva personală a familiei care arată cum trăiau în vilele de protocol, cum petreceau la banchete şi petreceri cu anturaje, cu lăutari, la sesiunile de vânătoare sau imagini de la diverse întâlniri cu persoane importante, care de-a lungul timpului au rămas private, până acum.

Îmbulzeală la mormântul lui Nicolae Ceauşescu. Dictatorul ar fi împlinit azi 104 ani

Data de 26 ianuarie era pe vremea comunismului zi de mare sărbătoare în România, fiind ziua de naștere a lui Nicolae Ceaușescu, liderul Partidului Comunist Român şi şef al statului. Atunci se organizau defilări fastuoase în toate orașele țării, iar elevii exersau luni întregi, la fel și muncitorii din fabrici și uzine, care ieșeau pe străzi, în pas de defilare, în semn de apreciere pentru Nicolae Ceaușescu.

Astăzi, însă, la 104 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu, numai o mână de oameni îl mai sărbătoreşte pe liderul comunist, la cimitirul Ghencea, acolo este unde este înmormântat, alături de Elena Ceaușescu, soția sa.

Printre cei veniţi să îl pomenească pe Dictator s-a aflat şi doamna Mărioara, preşedinta filialei din Sectorul 3 al Partidului Comunist Român Secolul XXI. Aceasta nu s-a sfiit să declare că pentru ea "Nicolae Ceauşescu a însemnat totul". Aceasta a enumerat din realizările Epocii de Aur, menţionând că "cei de acum nu vor decât să ne vândă şi să ne distrugă." 

 
 

×
Citește mai multe din Sinteza zilei
» Vezi toate știrile din Sinteza zilei
Cele mai noi știri
Parteneri
x close