Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei Pentagon: "Cerem ruşilor să se comporte profesionist şi în siguranţă!" Prima reacţie a Rusiei

Pentagon: "Cerem ruşilor să se comporte profesionist şi în siguranţă!" Prima reacţie a Rusiei

Pentagonul cere ruşilor să se comporte profesionist şi în siguranţă după incidentul cu drona de deasupra Mării Negre. Ministerul Apărării din Federația Rusă transmite că avioanele de luptă ruse nu au folosit armele de bord şi nu au intrat în contact cu aparatul de zbor fără pilot.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mar 2023   •   21:07

Potrivit ministerului rus al Apărării, marţi dimineaţă, în zona peninsulei Crimeea, a fost înregistrat zborul unui avion fără pilot american în direcția frontierei de stat a Federației Ruse.

Zborul dronei americane a fost efectuat cu transponderele oprite, încălcând granițele zonei de regim de utilizare a spațiului aerian.

După descoperirea dronei americane, avioane de vânătoare au fost ridicate în aer, transmit ruşii.

Ca urmare a manevrelor bruște, drona americană a trecut la un zbor necontrolat, pierzând altitudine și a intrat în coliziune cu suprafața apei. Avioanele de luptă ruse nu au folosit armele de bord, nu au intrat în contact cu aparatul de zbor fără pilot și s-au întors cu succes la baza aeriană, comunică autorităţile ruse.

Citeşte şi: Un avion de luptă al Rusiei a intrat în coliziune cu o dronă a SUA deasupra Mării Negre

Vă amintim că un avion de vânătoare de tip Suhoi 27 (Su-27) ar fi lovit marţi un avion american fără pilot (dronă) de tip Reaper deasupra Mării Negre.

"Drona noastră de tip MQ-9 efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional, atunci când a fost interceptată şi lovită de un avion rus, antrenând prăbuşirea şi pierderea MQ-9", anunţă comandantul Forţelor Armate Americane în Europa şi Africa, generalul James Hecker.

"Este vorba despre un act periculos şi neprofesionist al ruşilor, care aproape că a provocat prăbuşirea ambelor avioane", adaugă el.

Pentagonul transmite că Rusia nu a recuperat drona doborâtă în Marea Neagră.

Dronă americană, lovită intenţionat de un avion de vânătoare Su-27 (Suhoi) deasupra Mării Negre

O dronă americană MQ-9 Reaper ar fi fost lovită intenţionat, astăzi, de un avion de vânătoare Su-27 al Forţelor Aeriene ale Rusiei, deasupra Mării Negre.

Potrivit CNN, drona se afla în zona apelor internaţionale ale Mării Negre atunci când a fost interceptată de două avioane de vânătoare ruseşti. Unul dintre avioane ar fi zburat în faţa dronei şi ar fi descărcat intenţionat combustibil pe aceasta.

De asemenea, cel de-al doilea avion de vânătoare rusesc ar fi lovit intenţionat partea din spate a dronei, acolo este situată şi elicea, motiv pentru care drona s-ar fi prăbuşit.

Vezi şi: Un elicopter Black Hawk al SUA a decolat din Constanţa, după ce o dronă americană a fost doborâtă de ruşi în Marea Neagră

×
Subiecte în articol: drona Marea Neagrã avion de vanatoare
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close