Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Sinteza zilei "Rusia a recuperat mici fragmente ale dronei americane prăbuşite în Marea Neagră", afirmă un oficial al SUA

"Rusia a recuperat mici fragmente ale dronei americane prăbuşite în Marea Neagră", afirmă un oficial al SUA

Echipaje ale Forţelor Navale ruse ar fi recuperat mici fragmente ale dronei militare americane prăbușite în Marea Neagră, potrivit unui oficial de la Washington, sub protecţia anonimatului.

"Rusia a recuperat mici fragmente ale dronei americane prăbuşite în Marea Neagră", afirmă un oficial al SUA
Sursa foto: U.S. European Command
de Ioana Mircea    |    16 Mar 2023   •   21:50

Un oficial al Statelor Unite ale Americii a făcut noi dezvăluiri pentru CNN cu privire la drona ameircană căzută în Marea Neagră. Potrivit acestuia echipele de intervenție ruse au colectat mici fragmente ale fuselajului exterior al dronei.

Administraţia de la Washington a minimizat, însă, importanţa datelor sensibile pe care ar putea să le obţină Rusia în cazul în care va recupera drona de tip MQ-9.

"Am făcut imposibilă colectarea datelor valoroase din resturile dronei sau din fragmentele rămase la suprafaţa apei", a declarat anterior John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.

Citește și: Un avion de luptă al Rusiei a intrat în coliziune cu o dronă a SUA deasupra Mării Negre

Statele Unite au anunţat că drona a căzut în bazinul Mării Negre, la 140-150 de kilometri sud-vest de coastele Crimeei, regiune ucraineană anexată unilateral de Rusia din 2014. 

Forţele Navale ruse ar fi localizat drona americană cu un robot submarin la circa 60 de kilometri sud de Sevastopol. În zonă a fost creat un perimetru naval de securitate, iar echipaje navale ale Rusiei vor încerca să recupereze drona.

Preşedinţia de la Moscova a anunțat astăzi că Ministerul rus al Apărării urmează să decidă dacă poate recupera sau nu drona militară.

×
Subiecte în articol: dronă americană
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close