Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Subiectiv Hărţile momentului: Cele trei direcţii ale contraofensivei ucrainene

Hărţile momentului: Cele trei direcţii ale contraofensivei ucrainene

Hărţile momentului: Cele trei direcţii ale contraofensivei ucrainene au fost analizate, duminică seară, la Antena 3 CNN, de generalul în rezervă Cristian Barbu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Iul 2023   •   22:11

Trupele ucrainene s-au regrupat și au reluat operațiunile ofensive pe trei direcții importante, arată o analiză a ministerului britanic al Apărării. Luptele se duc în sudul și sud-estul țării.

Potrivit recentei analize publicate de Ministerul britanic al Apărării, unitățile ucrainene fac progrese tactice mici, dar constante, în zone critice ale frontului.

Forțele Kievului au învățat din experiență primelor săptămâni ale contraofensivei pentru a-și rafina tacticile de asaltare a liniilor de apărare bine organizate de ruși.

Cristian Barbu, general în rezervă, fost cadru didactic și rector al Academiei Tehnice Miliare „Ferdinand I”, a vorbit la Antena 3 CNN despre noile succese ale armatei ucrainene lângă Bahmut.

Potrivit lui Cristian Barbu, în contraofensivă, ucrainenii au cel mai vizibil succes în zona Bahmut.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 501. Explozie puternică în Melitopol, orașul ocupat de ruși

Un înalt oficial de securitate spunea miercuri că trupele ucrainene își îndeplinesc principalele sarcini şi contraofensiva ucraineană împotriva forțelor ruse a fost "deosebit de fructuoasă" în ultimele zile.

Forțele rusești au făcut progrese la nord, în apropiere de Lyman și în Svatove. În Makiivka, un oraș din partea controlată de Rusia a regiunii Donețk, armata ucraineană a distrus o formațiune a forțelor rusești. 

În sud, contraofensiva ucraineană a fost întărită.

Foto: Profimedia

"Ucrainenii au adus şi în sud forţe noi şi încearcă prin slăbirea acestei zone să înainteze pe celelalte două flancuri, est şi vest, şi cumva să îi determine pe cei care au avansat să se retragă. 

Este un mare pericol în momentul în care înaintezi, ai o ofensivă sau o contraofensivă de succes, şi nu poţi să asiguri flancurile", a spus generalul Cristian Barbu, duminică seară, în direct la Antena 3 CNN.

 

×
Subiecte în articol: Ucraina hărţi contraofensivă
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close