Antena 3 CNN Externe A crescut vârsta de pensionare în Franța! Legea privind reforma pensiilor a fost promulgată de Emmanuel Macron

A crescut vârsta de pensionare în Franța! Legea privind reforma pensiilor a fost promulgată de Emmanuel Macron

Președintelui francez Emmanuel Macron a promulgat oficial legea privind reforma pensiilor, sâmbătă, după aprobarea curții constituționale. Aceasta prevede inclusiv creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.

A crescut vârsta de pensionare în Franța! Legea privind reforma pensiilor a fost promulgată de Emmanuel Macron
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    15 Apr 2023   •   10:05

Curtea Constituțională a Franței a aprobat vineri planul de pensii al lui Macron, care a stârnit luni de proteste și greve.

Sindicatele au avertizat că urmează proteste în masă de Ziua Muncii, pe 1 mai. 

Consiliul Constituțional, format din nouă membri, a decis în favoarea prevederilor cheie ale reformei, inclusiv creșterea vârstei de pensionare la 64 de ani și prelungirea anilor de muncă necesari pentru o pensie completă, declarând că legislația este în conformitate cu legislația franceză.

Citește și: Consiliul Constituţional din Franţa a validat principalele elemente ale planului reformei pensiilor

Până sâmbătă dimineața, Jurnalul Oficial - Monitorul de înregistrare al Franței în care apare legislația adoptată - a publicat textul reformei pensiilor, modificând cuvântul „șaizeci și doi” în „șaizeci și patru” pentru vârsta de pensionare.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close