Antena 3 CNN Externe Un bărbat a deschis focul asupra unui autobuz cu elevi în Kosovo: trei morți, dintre care doi copii

Un bărbat a deschis focul asupra unui autobuz cu elevi în Kosovo: trei morți, dintre care doi copii

Un bărbat înarmat neidentificat a deschis focul asupra unui autobuz care transporta școlari în vestul Kosovo, ucigând trei persoane și rănind o a patra, au declarat autoritățile.

Un bărbat a deschis focul asupra unui autobuz cu elevi în Kosovo: trei morți, dintre care doi copii
Sursa foto: Pexels/kat wilcox
de Alexandra Ionescu    |    27 Noi 2021   •   14:35

Veton Elshani, adjunctul șefului poliției din orașul Peja din apropiere, a declarat că bărbatul a deschis focul în seara zilei de 26 noiembrie, în timp ce acesta se deplasa în satul Gllogjan, la 90 de kilometri vest de capitală, Pristina.

Șoferul a murit pe loc, iar trei adolescenți au fost transportați la un spital local, unde doi dintre ei au murit.

Elshani a spus că poliția crede că bărbatul înarmat a folosit o pușcă automată Kalashnikov și a acționat singur când a tras în autobuzul care transporta opt adolescenți. Nu este clar dacă autobuzul a fost ținta vizată.

„Nu există niciun motiv să credem că a fost un act terorist”, a spus Elshani.

Procurorul-șef Blerim Isufaj a declarat că a fost deschisă o anchetă, dar nu a fost identificat niciun suspect.

Președintele Vjosa Osmani a numit atacul „șocant” și a îndemnat oamenii legii să găsească vinovatul, potrivit Radio Free Europe.

Ministrul de Interne Xhelal Svecla a declarat că și-a scurtat vizita în Albania din cauza evenimentului și a ordonat poliției să se mobilizeze pe deplin pentru a-l găsi pe autorul acestui „act macabru”.

×
Subiecte în articol: Kosovo atac morti impuscaturi
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close