Antena 3 CNN Externe Berlusconi se revoltă: "RAI TV promovează Mafia şi acţiunile ei!"

Berlusconi se revoltă: "RAI TV promovează Mafia şi acţiunile ei!"

Berlusconi se revoltă: "RAI TV promovează Mafia şi acţiunile ei!"
07 Mai 2014   •   18:08

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, s-a dezlănţuit împotriva postului naţional de televiziune, RAI, despre care spune "că promovează Mafia" prin transmiterea unor filme cu scenarii fictive, care fac referire la crima organizată.

"Nu ar trebui să promovăm Mafia aşa cum face postul naţional de televiziune. Noi nu facem aşa ceva. Noi folosim ficţiunea pentru a promova brandul de ţară. Eu sunt primul antreprenor cultural al Italiei", a spus fostul prim-ministru într-o conferinţă de presă.

Nu este prima dată când Berlusconi acuză RAI de o presupusă publicitate adusă Mafiei şi mafioţilor. În 2010, el a criticat virulent filmele şi programele TV, care aveau în prim-plan activităţile Cosa Nostra, difuzate de postul naţional de televiziune.
Berlusconi spunea atunci că aceste producţii "dau Italiei o imagine negativă în afara ţării şi reprezintă o tendinţă urâtă şi periculoasă".

Retorica oponenţilor fostului premier de la Roma nu a întârziat să apară. Aceştia îl acuză pe proprietarul trustului Mediaset că proriile sale canale tv au difuzat filme despre Mafie. Spre exemplu, unul dintre posturile prepay, patronat de Berlusconi, a transmis întreaga serie "The Sopranos", iar Canale 5, a produs şi difuzat un serial despre Capo di Tutti Capi, celebrul lider mafiot Toto' Riina.

Federico Gelli, un parlamentar italian din Partidul Democrat, a declarat că atitudinea lui Berlusconi este uşor de înţeles: "El este în campanie electorală şi de aceea recurge la diverse şiretlicuri pentru a atrage cât mai multe voturi. Toată lumea ştie că cele mai multe filme şi producţii despre tot ceea ce înseamnă Mafie, destinate publicului larg, au fost difuzate chiar de canalele lui de televiziune, din Mediaset".

×
Subiecte în articol: mafie
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close