Antena 3 CNN Externe Comandantul Batalionului Azov refuză să se predea! Mesajul transmis din interiorul uzinei Azovstal

Comandantul Batalionului Azov refuză să se predea! Mesajul transmis din interiorul uzinei Azovstal

Niciun comandant nu a părăsit încă oțelăria Azovstal din Mariupol. Asta susține Denis Pushilin, liderul regiunii Donețk.

Comandantul Batalionului Azov refuză să se predea! Mesajul transmis din interiorul uzinei Azovstal
Sursa foto: Twitter / Bohdan Krotevych
de Laura Dinu    |    19 Mai 2022   •   16:26

Bohdan Krotevych, comandantul batalionului Azov, a postat miercuri, o fotografie pe Twitter, din interiorul fabricii.  

Azovstal, 18 mai 2022. Lupta continuă”, a fost mesajul acestuia.  

General-maiorul Igor Konașenkov, purtătorul de cuvânt al instituției, a precizat miercuri că numărul total al combatanților care au depus armele este 959. Totalul include 80 de răniți, conform oficialului rus.

Konașenkov a menționat că 51 de răniți au fost trimiși la spital în Novoazovsk, localitate situată pe teritoriul așa-numitei "Republici Populare Donețk".

Potrivit acestuia, doar marți s-au predat 694 de ucraineni.

Reprezentanții separatiștilor din Donețk au indicat un număr similar, 962 de ucraineni care ar fi depus armele începând din data de 16 mai. 

Rusia a publicat o înregistrare video din spitalul unde au fost trimiși luptătorii Azovstal 

Ministerul Apărării al Rusiei a postat miercuri înregistrări video în care spune că sunt luptători ucraineni de la combinatul Azovstal, ce primesc tratament în spital după ce s-au predat. 

Într-o înregistrare video, un grup de bărbați este prezentat întins pe paturi într-o cameră, iar doi dintre ei vorbesc scurt. Unul dintre ei a spus că a avut acces la mâncare și la medici, în timp ce al doilea a spus că a fost bandajat și că nu s-a plâns de tratamentul primit. 

În a doua înregistrare video, un bărbat cu o rană la cap a declarat că a fost bine hrănit și îngrijit și că nu a fost supus niciunei presiuni fizice sau psihologice. 

Nu a fost posibil să se stabilească dacă bărbații vorbeau liber, scrie Reuters. 

Rusia a declarat anterior că un total de 959 de luptători Azovstal s-au predat începând de luni, inclusiv 80 de bărbați răniți care erau tratați la Novoazovsk, în republica separatistă Donețk. 

Oficialii ucraineni au oprit orice discuție publică despre soarta luptătorilor care au făcut ultima lor rezistență la Azovstal, rezistând timp de mai multe săptămâni în tunelurile și buncărele sale în fața bombardamentelor intense ale Rusiei. 

×
Subiecte în articol: Azovstal
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close