Antena 3 CNN Externe BOMBĂ dezamorsată pe o LINIE DE CALE FERATĂ

BOMBĂ dezamorsată pe o LINIE DE CALE FERATĂ

BOMBĂ dezamorsată pe o LINIE DE CALE FERATĂ
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
07 Sep 2013   •   14:17
O bombă a fost dezamorsată, sâmbătă, pe o linie de cale ferată din nordul Egiptului, devastat de violenţe după ce armata l-a destituit pe preşedintele Mohamed Morsi şi a reprimat islamiştii, au anunţat oficiali din cadrul serviciilor de securitate, citate de AFP, conform Mediafax.
Bomba "artizanală", a fost neutralizată de geniştii armatei pe calea ferată care leagă oraşul Suez de Ismailia, de-a lungul canalului Suez, potrivit acestor surse.
Joi, ministrul de Interne Mohammed Ibrahim a scăpat de un atentat cu maşină-capcană la Cairo şi a avertizat imediat împotriva unui "val de terorism".
Ministrul este unul dintre principalii artizani ai sângeroasei campanii de represiune a manifestanţilor pro-Morsi după ce armata şi poliţia au deschis focul, la 14 august, împotriva a două reuniuni ale susţinătorilor preşedintelui demis la Cairo, provocând moartea a sute de manifestanţi.
O mie de persoane au fost ucise în săptămâna care a urmat, majoritatea manifestanţi pro-Morsi, iar armata şi poliţia au arestat peste 2.000 de membri ai Fraţilor Musulmani, confreria islamistă a lui Morsi, care a câştigat ultimele alegeri legislative din 2012. 
Fraţii continuă să facă apel la "manifestaţii paşnice" dar nu mobilizează prea multe persoane, fiind decimaţi şi dezorganizaţi de încarcerarea liderilor lor. Confreria este acuzată, de la destituirea şi arestarea lui Morsi de către armată la 3 iulie, de "acte de terorism" de noul Guvern pus în funcţie de militari. 
Experţii au avertizat că mişcările islamiste care consideră că alegerea democratică a Fraţilor Musulmani şi a lui Morsi în 2012 a fost "furată", ar putea să se radicalizeze rapid şi să înceapă o campanie de atentate.
 

×
Subiecte în articol: bomba atentat masina capcana violente lideri
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close