Antena 3 CNN Externe Buncărele atomice din Cernăuți sunt pregătite de voluntari pentru cele mai rele scenarii

Buncărele atomice din Cernăuți sunt pregătite de voluntari pentru cele mai rele scenarii

Buncărele atomice din Cernăuți sunt curățate și pregătite pentru ce e mai rău. Datează din vremea războiului rece, iar sovieticii le-au lăsat abandonate. Sunt insalubre, pline de gunoaie si moloz, iar zeci de voluntari le pregătesc pentru a se adăposti oamenii de bombardamente.

Buncărele atomice din Cernăuți sunt pregătite de voluntari pentru cele mai rele scenarii
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    05 Mar 2022   •   18:40

Orasul Cernăuţi nu duce lipsa de buncare. Sunt cateva zeci din cel de-al doilea război mondial, insa toate sunt in stare deplorabilă și ar pune în pericol sănătatea refugiaților.

”Am făcut toalete şi am adus apă aici. Nu exista apă curentă şi curent electric, avem inclusiv două routere de internet aici”, au spus voluntarii.

Locuitorii din Cernăuți se așteaptă la ce e mai rău. Pe lângă condiții decente pentru refugiați, sunt într-o cursă contracronometru pentru aprovizionarea cu alimentele de bază.

”Avem nevoie de locuri sigure, cu alimente şi apă. Şi cred că este foarte important pentru noi să ajutăm oamenii”, mai spune un voluntar.

Aici s-au refugiat deja tineri din orașe puse la pământ de bombardamentele armatei ruse.

Sunt recunoscători că au scăpat cu viață și vor să ajute la rândul lor.

Primarul oraşului Cernăuţi, Roman Kliciuk, a anunţat încă din a treia zi de razboi că s-a instituit starea de asediu în regiunea Cernăuţi, Ucraina. Până acum, zona a fost ferită de invazia dură a batalioanelor rusești.

×
Subiecte în articol: cernăuți buncăre
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close