Antena 3 CNN Externe Cauza oficială a decesului Prințului Philip al Marii Britanii a fost dezvăluită

Cauza oficială a decesului Prințului Philip al Marii Britanii a fost dezvăluită

La aproape o lună de la moartea prințului Philip al Marii Britanii, a fost dezvăluită și cauza oficială a morții acestuia.

Cauza oficială a decesului Prințului Philip al Marii Britanii a fost dezvăluită
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    05 Mai 2021   •   13:18

Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a decedat la Castelul Windsor, pe 9 aprilie, însă Palatul Buckingham a refuzat să ofere mai multe detalii în anunțul morții sale. Cauza oficială a morții a fost făcută publică abia o lună mai târziu.

Potrivit documentului întocmit de Sir Huw Thomas, medicul care se ocupa de ducele de Edinburgh și de regina Elisabeta din 2014 și care a fost ridicat la rang de cavaler în această primăvară, Prințul Philip a murit din cauza vârstei înaintate.

Acesta a declarat că ”bătrânețea”  este o cauză de deces acceptată în Marea Britanie dacă pacientul are peste 80 de ani și dacă medicul care întocmește certificatul de deces a îngrijit persoana respectivă pe o perioadă îndelungată și i-a putut observa declinul treptat. 

Totodată, medicul a subliniat faptul că nu a existat o altă boală sau problemă care să fi contribuit la deces, incluzând aici afecțiunea cardiacă din cauza căreia ducele a fost supus unei intervenții chirurgicale cu doar câteva săptămâni înainte de a-și pierde viața. 

Certificatul indică și moștenirea grecească a ducelui, precum și propriul său nume de familie, Mountbatten, despre care se spune că a luptat pentru ca familia regală să îl folosească. Documentul enumeră numele său complet ca: „Alteța Sa Regală Prințul Philip, Duce de Edinburgh cunoscut anterior ca Prințul Philippos al Greciei și Danemarcei, cunoscut anterior ca Philip Mountbatten”, scrie telegraph.co.uk

 

×
Subiecte în articol: moartea Prințului Philip cauza deses
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close