Antena 3 CNN Externe Cel puţin 11 civili, ucişi în Afganistan într-un raid aerian atribuit NATO

Cel puţin 11 civili, ucişi în Afganistan într-un raid aerian atribuit NATO

Cel puţin 11 civili, ucişi în Afganistan într-un raid aerian atribuit NATO
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
30 Aug 2017   •   20:27

Cel puţin 11 civili afgani au fost ucişi, iar 16 au fost răniţi, miercuri, după ce un elicopter militar al Alianţei Nord-Atlantice a atacat o casă în care existau suspiciuni că se aflau insurgenţi afgani, în provincia Logar, situată la est de oraşul Kabul, afirmă oficiali locali citaţi de Reuters.

Deocamdată, nu există nicio confirmare oficială că au fost implicate aeronave ale NATO sau ale Statelor Unite. Un purtător de cuvânt al Misiunii NATO a comunicat că informaţiile sunt în curs de verificare.

Guvernatorul provinciei afgane Logar, Halim Fedaee, a declarat că incidentul a avut loc în districtul Dashte Bari, în apropierea oraşului Pul-e Alam.

"Talibanii au ocupat o clădire şi au lansat o rachetă spre un elicopter NATO. Proprietarul clădirii i-a rugat pe talibani să plece, dar au refuzat. Elicopterul s-a întors şi a atacat clădirea, provocând decese", a explicat oficialul local.

În urmă cu câteva zile, 13 civili au fost ucişi într-un raid aerian al armatei afgane efectuat în provincia afgană Herat.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Afganistan NATO raid aerian civili ucisi
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close