Antena 3 Externe Cetățenii europeni pot merge în Muntenegru fără test pentru COVID-19 sau certificat de vaccinare

Cetățenii europeni pot merge în Muntenegru fără test pentru COVID-19 sau certificat de vaccinare

de Maria Zărnescu    |    05 Iun 2021   •   22:16
Cetățenii europeni pot merge în Muntenegru fără test pentru COVID-19 sau certificat de vaccinare
Sursa foto: Pixabay

Muntenegru și-a redeschis granițele pentru cetățenii europeni și israelieni, începând de sâmbătă, 5 iunie.

Muntenegru redeschide granițele pentru cetățenii europeni. Până la data de 6 iunie, în Muntenegru puteau intra doar cetățenii din țările vecine, fără să mai prezinte un document pentru COVID-19.

Potrivit autorităților, 30% din populația adultă este deja vaccinată cu o doză, în timp de 20% din populație a primit schema completă anti-COVID, informează Agerpres.

În prezent, Muntenegru înregistrează cea mai scăzută rată de infectare cu SARS-CoV-2, din luna iulie a anului trecut. Spre exemplu, în data de 3 iunie 2021, în Muntenegru au fost înregistrate doar 41 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 4 decese.

A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic

Guvernul Cîțu a actualizat, vineri, lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, în zona roșie sunt incluse Maldive, Seychelles, Bahrain, Uruguay, Argentina, Costa Rica, Paraguay, Columbia, Trinidad și Tobago, Chile, Suriname, Brazilia, Kuweit, Capul Verde, Nepal, Georgia, Franța, Bolivia, Lituania, Sint Maarten, India, Africa de Sud și Marea Britanie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 37, prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone - verde, galbenă și roșie - în conformitate cu incidența actualizată la nivel internațional.

Din zona galbenă fac parte Malaysia, Andorra, Olanda, Letonia, Mongolia, Belgia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Suedia, Grecia, Puerto Rico, Oman, Guyana, Slovenia, Peru, Sri Lanka, Timorul de Est, Bahamas, Iran, Belarus, Botswana, Estonia, Panama și Cuba.

Cei vaccinaţi împotriva COVID-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zona roşie sau galbenă, cu risc epidemiologic ridicat. Dacă o persoană vine din zona galbenă, aceasta nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore.

În ceea ce priveşte zona roşie, sunt scutite de carantină doar persoanele vaccinate.

Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat Raed Arafat în cadrul unei conferinţe de presă din 14 mai.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, însă dacă persoana carantinată face un test COVID în a opta zi, iar rezultatul este negativ, poate ieşi din carantină în a zecea zi.

×
Subiecte în articol: Muntenegru calatorii

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close