Antena 3 CNN Externe Colecţie rară de păpuşi, expusă la o expoziţie de profil din Mexic (VIDEO)

Colecţie rară de păpuşi, expusă la o expoziţie de profil din Mexic (VIDEO)

Colecţie rară de păpuşi, expusă la o expoziţie de profil din Mexic (VIDEO)
Sursa foto: papusi
25 Apr 2010   •   13:32

Expoziţie inedită la Muzeul de Artă Populară din Mexico City. Vizitatorii pot admira peste 500 de păpuşi îmbrăcate în costume naţionale mexicane. Acestea fac parte dintr-o colecţie rară, care a aparţinut uneia dintre fostele Prime Doamne ale Mexicului.

Soţia fostului preşedinte mexican a iniţiat proiectul în anii '70. Fosta Primă Doamnă a venit cu ideea folosirii păpuşilor pentru păstrarea unei evidenţe a tuturor tipurilor de costume tradiţionale folosite în diversele regiuni mexicane.

Totul a început de la o păpuşă de 53 de centimetri, care poate fi admirată în cadrul expoziţiei. Aceasta a fost apoi multiplicată, iar copiile trimise diverselor comunităţi care le-au îmbrăcat în costumele specifice zonei lor.

Cea care a organizat expoziţia este fiica fostului cuplu prezidenţial, care a vorbit despre proiectul lansat de mama ei.

Pe lângă păpuşi, colecţia cuprinde şi costume naţionale în mărime naturală. De aceea, la deschiderea expoziţiei, a fost invitat şi un grup de dansatori îmbrăcaţi în costume populare.

Fiica iniţiatoarei proiectului spune acum că vrea să deschidă un muzeu naţional al costumelor tradiţionale, mai ales că mulţi mexicani obişnuiesc să colecţioneze astfel de costume, dar nu au spaţiul necesar pentru a le expune.

Expoziţia va rămâne deschisă până pe 1 august.



Antena 3




×
Subiecte în articol: expozitie Mexic arta colectie
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close