Antena 3 CNN Externe Fost comandant al grupului Wagner, care a dezertat, a fost arestat după ce a primit azil în Norvegia

Fost comandant al grupului Wagner, care a dezertat, a fost arestat după ce a primit azil în Norvegia

Rusul Andrei Medvedev, primul comandant Wagner care a dezertat și care a primit azil în Norvegia a fost arestat.

Fost comandant al grupului Wagner, care a dezertat, a fost arestat după ce a primit azil în Norvegia
Sursa foto: Twitter/ NEXTA
de Alexandra Cojoianu    |    24 Feb 2023   •   23:16

Rusul Andrei Medvedev, care se prezintă ca fiind un dezertor din gruparea de mercenari Wagner, va fi judecat în Norvegia, țară în care a cerut azil politic, după ce a fost implicat într-un scandal, la Oslo.

Potrivit anchetatorilor, rusul de 26 de ani a fost arestat marți noapte, la finalul unei încăierări în exteriorul unui bar din capitala norvegiană.

Detalii despre circumstanţele încăierării nu au fost făcute publice, însă oamenii legii au mai spus că, fiind în stare de ebrietate, el i-a agresat pe polițiștii care au vrut să-l aresteze.

Andrei Medvedev va fi judecat pe 25 aprilie.

Citește și: Fotografia terifiantă, postată de șeful mercenarilor Wagner: "Trebuiau să fie de cinci ori mai puțini” | Răspunsul ministrului rus al Apărării

Rusul a trecut granița Rusiei cu Norvegia în noaptea de 12 spre 13 ianuarie. Prezentându-se ca un fost comandant în gruparea Wagner, el le-a spus autorităților norvegiene că vrea să depună mărturie împotriva șefului grupării, Evgeni Prigojin, potrivit AFP.

Potrivit declarațiilor sale, a participat la luptele de lângă Bahmut și a fost comandantul fostului prizonier Evgheni Nujin, pe care mercenarii l-ar fi ucis cu un baros după ce s-a întors din captivitatea ucraineană.

 

×
Subiecte în articol: wagner norvegia arestat
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close