Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Fotografia terifiantă, postată de șeful mercenarilor Wagner: "Trebuiau să fie de cinci ori mai puțini” | Răspunsul ministrului rus al Apărării

Fotografia terifiantă, postată de șeful mercenarilor Wagner: "Trebuiau să fie de cinci ori mai puțini” | Răspunsul ministrului rus al Apărării

Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner, a publicat o fotografie terifiantă care arată câți dintre luptătorii săi au fost uciși într-o singură zi. Atenție, urmează imagini cu puternic impact emoțional!

Fotografia terifiantă, postată de șeful mercenarilor Wagner: "Trebuiau să fie de cinci ori mai puțini” | Răspunsul ministrului rus al Apărării
Sursa foto: dw.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2023   •   19:31

UPDATE 20:13 Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu Serghei Șoigu îi răspunde lui Evgheni Prigojin, șeful Wagner, după ce l-a acuzat că „a tăiat și bonul de lopeți” pentru luptătorii grupului

Ministerul rus al Apărării, condus de Serghei Şoigu, a calificat miercuri, 22 februarie, drept "absolut false” declaraţiile "exaltate” ale şefului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, care a susținut că luptătorii săi se confruntă cu restricții de aprovizionare din partea armatei ruse în ceea ce privește muniția pe frontul din Donbas, transmite EFE.

"Conducerea grupului comun de trupe (în Ucraina) acordă o atenţie specială, constantă şi prioritară dotării cu tot ceea ce este necesar a voluntarilor şi militarilor unităţilor de asalt”, a transmis Ministerul rus al Apărării, într-un comunicat, care de mai multe săptămâni îi numeşte "voluntari” pe mercenarii din Wagner.

Ministerul a insistat că numai în ultimele două zile, progresul total către poziţiile defensive ale forţelor armate ucrainene realizat de unităţi de asalt ruse în zona oraşului Bahmut a fost de "peste doi kilometri şi jumătate”.

Citește și: Cel mai rău scenariu în Ucraina: NATO vede semnele pregătirii unui ajutor militar din China pentru Rusia

Ministerul a mai susţinut că numai în perioada 18-20 februarie "voluntarii” escadroanelor de asalt au primit 1.660 de rachete pentru lansatoare de rachete multiple, 10.171 de muniţii pentru tunuri de mare calibru şi mortiere, plus 980 de proiectile de tanc.

"Toate solicitările privind furnizarea de muniţie pentru unităţile de asalt se onorează cât mai repede cu putinţă. Aşa a fost şi aşa va fi”, a insistat ministerul rus.

UPDATE 20:11  Evgheni Prigojin i-a acuzat de "trădare” pe ministrul apărării Serghei Șoigu și șeful armatei ruse, Valeri Gherasimov.

Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, i-a acuzat direct de "trădare” pe ministrul apărării Serghei Șoigu și șeful armatei ruse, Valeri Gherasimov, despre care a spus că refuză să mai livreze muniții sau sprijin aerian mercenarilor Wagner.

"Șeful Statului Major și ministrul Apărării dau ordine în stânga și în dreapta conform cărora luptătorii Wagner nu trebuie să primească muniții și nici sprijin aerian. Tocmai am fost informați că nu vom mai primi nici măcar lopeți de infanterie pe care băieții noștri le folosesc pentru a săpa tranșee”, a spus Prigojin într-o înregistrare audio publicată pe rețelele sociale.

Șeful grupului Wagner i-a acuzat pe oficialii și generalii ruși din conducerea armatei că fac tot posibilul pentru „a distruge grupul Wagner”.

"Este o întreagă muncă de zădărnicire a planurilor noastre, care nu poate fi echivalată decât cu un act de trădare, într-un moment în care Wagner e implicat, cu sute de soldați, în luptele de la Bahmut. Râd și stau și chicotesc în birourile lor în timp ce țes tot felul de intrigi și își spun între ei: Nu-i da lui Prigojin, că ăsta mănâncă muniția sau o vinde la americani”, a spus Prigojin

Fondatorul grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, acuzase cu doar o zi în urmă - dar fără să nominalizeze - "responsabili militari ruşi” că refuză să ofere acesteia muniţiile de care are nevoie în războiul din Ucraina, unde combatanţii Wagner sunt în prima linie în asediul asupra oraşului Bahmut.

Grupul Wagner a pierdut până acum în Ucraina în jur de 30.000 de luptători - morți sau răniți.

Recent, mercenarii Wagner s-au plâns pe rețelele sociale, de faptul că sunt abandonați și lipsiți de arme și muniții. O caracteristică a războiului început de Rusia în urmă cu aproape un an este consumul mare de muniţii, în special a obuzelor.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat săptămâna trecută că armata ucraineană consumă o cantitate de muniţii de câteva ori mai mare decât capacitatea de producţie a statelor NATO care-i oferă ajutor militar.

Știrea inițială: Prigojin a susținut, din nou, comandamentul de la Moscova că nu oferă suficientă muniție grupării sale paramilitare, după ce a postat o poză terifiantă.

El a spus că problemele cu muniția pe care le-a semnalat la începutul acestei săptămâni, vorbind acum despre faptul că gruparea Wagner nu ar avea un statut oficial în cadrul forțelor armate ruse și afirmând că fie ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu, fie șeful Statului Major, Valeri Gherasimov, ar trebui să semneze documentele necesare remedierii situației legate de gloanțe.

"Niciunul dintre ei nu vrea să semneze, fiindcă noi nu existăm în mod formal”, a spus Prigojin, citat de agenția Anadolu.

Pentru a-și întări acuzațiile el a publicat o fotografie cu zeci de luptători morți, afirmând că acestea au fost pierderile înregistrate de mercenarii Wagner în luptele din jurul orașului Bahmut din Donețk doar în cursul zilei de marți.

Fotografia a fost pe larg redistribuită pe Twitter.

"Acesta este unul dintre locurile în care morții sunt adunați, aceștia sunt băieții care au murit ieri din cauza lipsei de obuze. Trebuiau să fie de cinci ori mai puțini”, a declarat el într-o înregistrare audio care a însoțit fotografia, potrivit Meduza.

El a publicat și o cerere adresată lui Gherasimov pentru muniția necesară.

Obuzele nu sunt incluse în această listă, dar Prigojin susține că ea arată de câtă muniție au nevoie unitățile grupării sale militare și câte li s-a promis că vor da.

×
Subiecte în articol: wagner Evgheni Prigojin Rusia razboi morti
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close