Antena 3 CNN Externe Comandanţii batalionului Azov, eliberaţi de ruşi şi obligaţi să rămână în Turcia, s-au întors în Ucraina cu preşedintele Volodimir Zelenski

Comandanţii batalionului Azov, eliberaţi de ruşi şi obligaţi să rămână în Turcia, s-au întors în Ucraina cu preşedintele Volodimir Zelenski

Cinci lideri militari ucraineni, printre care comandanții Regimentului Azov Denis Prokopenko și Sviatoslav Palamar, s-au întors astăzi în Ucraina, împreună cu președintele Volodimir Zelenski.

Comandanţii batalionului Azov, eliberaţi de ruşi şi obligaţi să rămână în Turcia, s-au întors în Ucraina cu preşedintele Volodimir Zelenski
Sursa foto: Twitter | @ZelenskyyUa
de Alin Tarnovschi    |    08 Iul 2023   •   19:17

Cinci lideri militari ucraineni, printre care şi comandanții Regimentului Azov s-au întors astăzi în Ucraina, împreună cu președintele Volodimir Zelenski, la bordul aceluiaşi avion.

În timpul unui asediu rusesc, luptătorii ucraineni care apărau uzina siderurgică din Mariupol au fost forțați să se predea.

Citeşte şi: Război în Ucraina, ziua 500. Mercenarii lui Prigojin se pregătesc să plece în Belarus

Moscova i-a eliberat pe unii dintre ei în timpul unui schimb de prizonieri intermediat de Ankara, în condiții care impuneau comandanților să rămână în Turcia până la sfârșitul războiului.

Zelenski a postat astăzi pe Twitter un videoclip cu ei urcându-se în avion alături de el: "Ne întoarcem acasă din Turcia și ne aducem eroii acasă".

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Azov Război Ucraina
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close