Antena 3 CNN Externe Competiţia tancurilor. Ce fac soldaţii proruşi din Lugansk când se plictisesc

Competiţia tancurilor. Ce fac soldaţii proruşi din Lugansk când se plictisesc

Competiţia tancurilor. Ce fac soldaţii proruşi din Lugansk când se plictisesc
04 Iun 2015   •   18:32

Soldaţii proruşi din regiunea separatistă ucraineană Lugansk au organizat o competiţie între un tanc rusesc T-72 şi unul ucrainean capturat, de tip T-64 Bulat.

Concursul s-a desfăşurat pe un câmp, pe o distanţă de 402 metri şi a fost filmat de drone şi de la bordul tancului ucrainean modernizat în 2005, care a pierdut cursa, relatează Daily Mail în ediţia electronică.

Imaginile au fost publicate pe YouTube.

Tancul rusesc, construit în 1986, a început cursa în viteză şi a terminat cu mult înaintea vehiculului blindat ucrainean, spre bucuria soldaţilor proruşi.

Ambele tancuri aveau încărcătură completă de luptă şi echipaje de câte trei persoane şi au încheiat cursa fără a înregistra avarii.

Surse ucrainene au afirmat însă că tancul T-64 Bulat a fost dotat cu echipament blindat foarte greu şi avea rezervoarele externe de combustibil mutate în interior.

Vehiculul T-72 este principalul tanc de luptă al armatei ruse, fiind dotat cu o armă de calibru 125 de milimetri şi o armă automată de 7,62 milimetri. De asemenea, tancul este dotat cu echipament de snorkeling şi poate trece peste obstacole din apă până la o adâncime de cinci metri.

Vehiculul blindat Bulat este principalul tanc de luptă ucrainean, având la bază modelul sovietic T-64, dezvoltat în 1973.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Lugansk
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close