Antena 3 CNN Externe Convoaie de mercenari Wagner se îndreaptă spre Rusia! Radu Tudor: ”Sunt oameni cu serioase probleme!”

Convoaie de mercenari Wagner se îndreaptă spre Rusia! Radu Tudor: ”Sunt oameni cu serioase probleme!”

Mai multe convoaie de luptători Wagner au plecat din Belarus spre Rusia.

de Laura Dinu    |    24 Aug 2023   •   09:14

Mișcarea de trupe are loc după ce avionul în care se afla șeful grupării Wagner, Evgheni Prigojin, s-a prăbușit ieri, după ce a decolat de la Moscova către Sankt Petersburg.

Unele tabere de bază din Belarus ale controversaților măcelari din trupele Wagner ar fi fost deja demontate la doar câteva ore după catastrofa aeriană, după care combatanții ar fi format un convoi pentru a părăsi țara, așa cum transmite centrul național de rezistență din Belarus, informație preluată de publicația Kiev Independent.

Citește și: S-a aflat cine erau ceilalți șase pasageri care se aflau la bord, împreună cu Evgheni Prigojin, în momentul prăbușirii avionului

Radu Tudor, analist militar, susține însă că acest marș al lor va fi sortit eșecului și cel mai probabil vor avea aceeași soartă ca liderul lor. 

”Cred că modalitatea de eliminare a lui Evgheni Prigojin a stârnit foarte multe emoții în rândul trupelor Wagner. Să nu uităm că nu avem de-a face cu niște militari cu o educație aparte, cei mai mulți dintre paramilitarii Wagner fiind oameni cu serioase probleme, foști pușcăriași, oameni certați cu legea, proveniți din familii dezorganizate și probabil revolta face parte din stilul lor de viață.

Citește și: Evgheni Prigojin a murit, după ce avionul în care se afla s-a prăbuşit în regiunea Tver din Rusia 

Văzând ceea ce s-a întâmplat ieri, au simțit foarte probabil sentimentul că sunt abandonați, că liderul lor, care era și el un criminal notoriu, a fost asasinat în văzul lumii, drept pentru care singura formulă care le-a mai rămas cât timp sunt în viață este să se revolte împotriva a ceea ce a făcut Vladimir Putin.

Cred însă că așa zisul marș al lor dinspre Belarus spre Rusia este sortit eșecului. Vor avea probabil aceeași soartă cu liderul lor”, a explicat Radu Tudor la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: radu tudor wagner Rusia
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close