Antena 3 CNN Externe Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Ucraina, PREDATE. Ce dovadă au găsit americanii care arată implicarea Rusiei în doborârea aeronavei

Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Ucraina, PREDATE. Ce dovadă au găsit americanii care arată implicarea Rusiei în doborârea aeronavei

Cutiile negre ale avionului prăbuşit în Ucraina, PREDATE. Ce dovadă au găsit americanii care arată implicarea Rusiei în doborârea aeronavei
de O.P.    |    22 Iul 2014   •   06:15

Trenul cu vagoane frigorifice în care se află cadavrele celor aproape trei sute de oameni din avionul prăbuşit în estul Ucrainei va ajunge, în această dimineaţă, în Harkov.

Urmează un drum lung până acasă, iar ancheta progresează greoi. În vreme ce o analiză a serviciilor secrete americane acuză Rusia de implicare în tragedie, rebelii au predat oficialilor malaezieni cutiile negre ale avionului.

În plus, rebelii au dispus încetarea focului pe un perimetru de zece kilometri în jurul locului unde s-a prăbuşit avionul pentru a facilita accesul echipelor de experţi în zonă. S-a întâmplat cu câteva ore după ce membrii Consiliului de Securitate al ONU au adoptat o rezoluţie în acest sens.

O anchetă a serviciilor secrete americane a dezvăluit că Rusia este implicată în tragedia aeriană.

JOHN KERRY, secretarul american de Stat: "În urmă cu câteva săptămâni, circa 150 de vehicule cu personal înarmat, numeroase lansatoare de rachetă, tancuri, artilerie au trecut din Rusia în estul Ucrainei şi au fost predate separatiştilor. Am detectat o lansare din acea zonă. Traiectoria reconstituită de noi arată că racheta s-a îndreptat spre avion".

Canada se pregăteşte să aplice aceleaşi sancţiuni pe care SUA le-a impus Rusiei pe fondul implicării sale în conflictul ucrainean, în vreme ce miniştrii de Externe ai blocului comunitar se întrunesc, azi, pentru a propune înăsprirea pedepselor aplicate deja.

În acest timp, Moscova cere explicaţii Kievului cu privire la un avion de luptă ucrainean, ce zbura la o mică distanţă de aparatul companiei malaeziene.

În plus, rachetele sol-aer ale forţelor ucrainene, ce pot distruge o ţintă aflată la 35 de kilometri distanţă, erau amplasate în apropiere de Doneţk, în ziua catastrofei. Aproape trei sute de oameni au murit în avionul ce s-a prăbuşit pe un câmp din estul Ucrainei săptămâna trecută.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close