Antena 3 CNN Externe Evgheni Prigojin, acuzații grave: "De Ziua Victoriei, soldații ruși au fugit de pe pozițiile din Bahmut!"

Evgheni Prigojin, acuzații grave: "De Ziua Victoriei, soldații ruși au fugit de pe pozițiile din Bahmut!"

Șeful grupului de mercenari "Wagner", Evgheni Prigojin, și-a adus o contribuție originală și neașteptată la Ziua Victoriei, sărbătorită la Moscova printr-o paradă restrânsă, comparativ cu anii trecuți, și marcată de restricții de securitate.

Evgheni Prigojin, acuzații grave: "De Ziua Victoriei, soldații ruși au fugit de pe pozițiile din Bahmut!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Mai 2023   •   13:52

Concret, Prigojin (foto) i-a acuzat, marți, pe militarii din armata regulată a Rusiei că au fugit de pe pozițiile lor din Bahmut și a spus că responsabilii de la Moscova sunt incapabil să apere Rusia.

"Astăzi, marți, una dintre unitățile Ministerului Apărării a fugit de pe unul dintre flancurile noastre (...)

Ei și-au părăsit pozițiile, au fugit", a spus el într-o înregistrare presărată cu obscenități, postată pe Telegram.

Citește și: Mihai Gâdea: "E make-up serios acolo!" | Vladimir Putin, machiat vizibil și neuniform la parada de Ziua Victoriei

Presa internațională notează că înregistrarea a apărut în timp în capitala rusă se desfășura parada militară.

"De ce statul nu reușește să apere țara? Ziua Victoriei este victoria strămoșilor noștri, noi nu am meritat nici o bucățică din această victorie", a continuat Prigojin, aflat de mai mult timp în conflict deschis cu ierarhia militară rusă.

Potrivit acestuia, comandanții militari caută să-l "înșele" pe președintele Putin în ceea ce privește situația de pe frontul din Ucraina.

"Dacă totul este făcut pentru a-l înșela pe comandantul-șef (Vladimir Putin), atunci fie comandantul-șef vă va distruge, fie poporul rus va fi furios dacă războiul va fi pierdut. Există o crimă care se cheamă 'distrugerea poporului rus' (...) Aceasta face un mic grup", a insistat el, cu referire la Statul Major al armatei ruse.

Șeful Wagner spune că își amână câteva zile retragerea din Bahmut

Săptămâna trecută, șeful Wagner a anunțat că își va retrage combatanții din Bahmut pe 10 mai dacă armata rusă nu-i va furniza muniția necesară pentru a rezista în oraș. Duminică, el a afirmat că a primit "promisiunea" că-i vor fi făcute livrări suficiente.

Marți însă, Evgheni Prigojin a acuzat faptul că a primit doar 10% din muniția solicitată și a indicat că își prelungește "ultimatumul" cu câteva zile.

"Noi vom mai rămâne (în Bahmut) câteva zile, vom lupta în pofida a orice, ne vom descurca", a precizat el.

×
Subiecte în articol: Evgheni Prigojin Bahmut Ziua Victoriei
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close