Antena 3 CNN Externe Franța, cuprinsă de flăcările protestelor în timp ce președintele Macron se află în China | Ard baricade la Nantes și Rennes

Franța, cuprinsă de flăcările protestelor în timp ce președintele Macron se află în China | Ard baricade la Nantes și Rennes

Franța este blocată, din nou, de un protest masiv cu greve și mitinguri împotriva reformei pensiilor, la o zi după ce negocierile dintre sindicate și guvern au eșuat.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Apr 2023   •   13:02

Joi, în prima parte a zilei, manifestanții blocaseră, deja, intrările în mai multe orașe franceze, relatează Antena 3 CNN. 

La Rennes şi Nantes ei au ridicat baricade pe autostrăzi și au incendiat tomberoane de gunoi şi alte obiecte de mobilier stradal.

În această după-amiază, sindicatele așteaptă sute de mii de manifestanți în stradă, la cea de-a unsprezecea mobilizare națională împotriva legii pe care președintele Emmanuel Macron și guvernul au semnalat că o vor intrată în vigoare cu orice preț.

Miercuri, premierul Elisabeth Borne le-a comunicat liderilor celor mai importante opt centrale sindicale din țară că nu intenționează să retragă legea. Drept urmare, sindicaliștii au părăsit întâlnirea.

Citește șiEmmanuel Macron și Ursula von der Leyen s-au dus în China să discute cu Xi Jinping oprirea războiului Rusiei în Ucraina

Protestul național de joi are loc în condițiile în care președintele Emmanuel Macron se află la Beijing, împreună cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cei doi speră să-l convingă pe președintele Xi Jinping să facă presiuni asupra Rusiei pentru oprirea conflictului din Ucraina.

În timp ce Macron este în China, în Franța sunt prevăzute 340 de acțiuni de protest la care se anticipează participarea a cel puțin 800.000 de oameni.

Între 60.000 și 90.000 de manifestanți sunt așteptați la Paris.

În capitala franceză, acțiunea de protest va începe la ora 15, ora României, la Esplanada Invalizilor, un celebru reper al Parisului.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close