Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen s-au dus în China să discute cu Xi Jinping oprirea războiului Rusiei în Ucraina

Emmanuel Macron și Ursula von der Leyen s-au dus în China să discute cu Xi Jinping oprirea războiului Rusiei în Ucraina

Președintele francez Emmanuel Macron va încerca să-l convingă pe omologul chinez Xi Jinping să îşi folosească influența asupra lui Vladimir Putin pentru a sprijini eforturile de pace în Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Apr 2023   •   20:14

Macron a anunțat acest demers la Beijing, unde este însoțit de președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, într-o demonstrație de unitate europeană în fața Chinei, în special în ceea ce privește problemele economice.

"China chiar a propus un plan de pace. E vorba de dorința de a avea o responsabilitate și de a încerca să construiască o cale spre pace", a declarat el în fața unor cetățeni francezi care trăiesc în țara comunistă.

"Acest război, pe care în mai multe rânduri l-am calificat drept imperialist, colonial, a încălcat, de fapt, mai multe principii de bază ale Cartei Naţiunilor Unite, pe care noi (Franța și China, n.r.), ca doi membri ai Consiliului de Securitate, trebuie să le apărăm în mod hotărât.

Cred că a le apăra înseamnă, de asemenea, a merge împreună și a încerca să găsim o cale a păcii", a adăugat președintele francez.

Citește șiSindicatele din Franța, război total cu guvernul și președintele Macron. Joi, grevă generală și mobilizare la proteste în toată țara

Potrivit lui Macron, China, în baza relației sale strânse cu Rusia, reafirmată cu ocazia recentei vizite de stat a lui Xi Jinping la Moscova, poate să joace un rol important în rezolvarea conflictului.

"Dialogul cu Beijingul este, prin urmare, indispensabil", a conchis el.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close