Antena 3 CNN Externe Israel atacă Gaza să oprească tirul de rachete: cinci palestinieni morţi

Israel atacă Gaza să oprească tirul de rachete: cinci palestinieni morţi

Israel atacă Gaza să oprească tirul de rachete: cinci palestinieni morţi
Sursa foto: avion israel
11 Ian 2010   •   17:19

Forţele aeriene israeliene au atacat centrul Fâşiei Gaza, duminică, ucigând cinci militanţi palestinieni, inclusiv un comandant militar, la doar câteva ore după ce premierul Benjamin Netanyahu a promis un "răspuns puternic " la orice atac lansat din această regiune.

Forţele militare au confirmat că au atacat un teren de unde se lansau rachete şi unde se pregăteau deja alte atacuri, la scurt timp după ce trei mortiere au lovit vestul oraşului Negev .
"Armata nu va permite nicio tentativă de a ataca Israelului şi va continua să oprească în forţă asemenea atacuri," arăta un purtător de cuvânt al armatei.

Hamas a confirmat moartea a trei membri ai grupului Jihad Islamic în urma atacului aerian. Anterior, serviciile de urgenţă din Gaza arătau că doi palestinieni au fost ucişi în urma unui schimb de focuri la graniţa cu Israel, deşi israelienii au negat că s-ar fi produs un asemenea eveniment.
Netanyahu a promis duminică că va lansa "un răspuns imediat şi puternic" la orice rachetă trasă spre Israel, după câteva zile de tensiune crescândă la graniţa cu Gaza.
Violenţele au luat amploare în ultima săptămână, ceea ce ar putea complica negocierile de pace dintre cele două părţi, susţinute de SUA-
Trei palestinieni au fost ucişi în urma unui atac israelian în Gaza, joi, ce a inclus primul raid aerian în Gaza City. Israel a mai lansat şi fluturaşi în care cere locuritorilor din Gaza să stea la mai mult de 300 m de graniţă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza armata israeliana atac aerian
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close