Antena 3 CNN Externe Israel: Fără anchetă internaţională în cazul atacului flotilei umanitare

Israel: Fără anchetă internaţională în cazul atacului flotilei umanitare

Israel: Fără anchetă internaţională în cazul atacului flotilei umanitare
Sursa foto: drapel israel
04 Iun 2010   •   08:17

Israel a respins apelurile ONU şi ale altor organizaţii sau state pentru o anchetă internaţională în cazul raidului său militar asupra flotilei umanitare pentru Gaza, dar a lăsat uşa deschisă pentru o posibilă implicare externă.
Israel susţine că trupele sale de comando au folosit forţa, ucigând nouă persoane, doar după ce activiştii le-au atacat cu cuţite, bâte şi bare de fier, dar şi cu două pistoale furate.
Activiştii, în schimb, susţin că trupele au tras mai întâi.
Oficialii subliniau că armata israeliană deja anchetează raidul şi că statul este capabil să organizeze singur o analiză credibilă.
"Este practica noastră standard după operaţiunile militare, în special cele în care au fost victime, să facem o anchetă promptă,profesională, transparentă şi obiectivă, conform cu cele mai înalte standarde internaţionale," declara purtătorul de cuvânt al guvernului, Mark Regev .
În timp ce un alt oficial arăta că nu va exista nicio anchetă internaţională separată.
Ministrul israelian de externe a propus, totuşi, ca observatori internaţionali să poată participa la ancheta israeliană.
Au existat totuşi şi voci în guvern care au cerut organizarea unei comisii externe de investigaţie , deoarece Israel ?nu are nimic de ascuns". Decizia finală va fi luată de miniştrii cabinetului pe probleme de securitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close