x close

Israelul a demarat cel mai mare exerciţiu militar din istorie

31 Mai 2009   •   23:54
Israelul a demarat cel mai mare exerciţiu militar din istorie tancuri

Israelul a demarat duminică cel mai mare exerciţiu militar din istoria naţiunii, menit să pregătească atât civilii, cât şi soldaţii şi echipele de salvare pentru eventualitatea unui război.

Exerciţiul, numit Turning Point 3, se va desfăşura timp de cinci zile şi va implica simulări de atacuri cu rachetă şi atentate pe întreg teritoriul ţării.

Potrivit oficialilor, exerciţiul va permite testarea capacităţilor ţării de a răspunde unor proiectile lansate din Liban şi Fâşia Gaza, şi a unor rachete din Iran sau Siria.

?Este extrem de important ca fiecare civil şi instituţie să ia în serios acest exerciţiu pentru a îmbunătăţi nivelul pregătirii şi rezistenţei naţiunii?, a declarat generalul major Yair Golan.

Momentul de vârf va fi marţi dimineaţă, când sirenele vor suna în toată ţara pentru a anunţa iminenţa unui atac. Populaţia va trebui să coboare în adăposturi în maxim trei minute.

Guvernul israelian este de părere că programul nuclear iranian reprezintă o ameninţare majoră la securitatea tării. Ministrul israelian al Apărării, Ehud Barak, a declarat săptămâna trecută că ?şansele de negocierile pentru stoparea planurilor nucleare iraniene să aibă succes sunt extrem de reduse?.

Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

exercitiu militar civili
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati