Antena 3 CNN Externe La o zi după masacrul celor 16 civili, Casa Albă anunţă că nu vor fi schimbări în strategia SUA din Afganistan

La o zi după masacrul celor 16 civili, Casa Albă anunţă că nu vor fi schimbări în strategia SUA din Afganistan

La o zi după masacrul celor 16 civili, Casa Albă anunţă că nu vor fi schimbări în strategia SUA din Afganistan
Sursa foto: Foto: presstv.com
12 Mar 2012   •   20:33

În ciuda oribilului incident de săptămâna trecută, Casa Albă a anunţat luni că strategia americană în Afganistan nu se va schimba, informează AFP. La sfârşitul săptămânii trecute, un soldat american a deschis focul asupra unor localnici, acţiune ce s-a soldat cu moartea a 16 civili.
   
"Obiectivele noastre strategice nu s-au schimbat şi nu se vor schimba", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, precizând că Washingtonul intenţionează să învingă Al-Qaida şi să antreneze afganii pentru a-şi garanta singuri securitatea.
   
Duminică după-amiaza, ştirea masacrului soldatului american a făcut înconjurul lumii. Acesta este membru al contingentului american al forţei internaţionale a NATO şi în cursul dimineţii zilei de duminică a părăsit baza din privincia Kandahar, puternic înarmat, şi a ucis locatarii a trei case din satele învecinate, dintre care nouă copii şi trei femei, după care le-a ars cadavrele.


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close