Antena 3 CNN Externe Lider al Opoziției din Serbia, paralizat într-un scaun cu rotile, după ce a fost reținut de autorități. Familia lui Nikola Sandulovic spune că acesta a fost torturat de serviciile secrete

Lider al Opoziției din Serbia, paralizat într-un scaun cu rotile, după ce a fost reținut de autorități. Familia lui Nikola Sandulovic spune că acesta a fost torturat de serviciile secrete

Familia unui lider al Opoziției politice sârbe acuză faptul că acesta a rămas parțial paralizat, după ce ar fi fost bătut de membri ai forțelor de securitate.

Lider al Opoziției din Serbia, paralizat într-un scaun cu rotile, după ce a fost reținut de autorități. Familia lui Nikola Sandulovic spune că acesta a fost torturat de serviciile secrete
Sursa foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Ian 2024   •   15:45

Potrivit relatărilor din presa internațională, membrii familiei lui Nikola Sandulovic afirmă că acesta a fost ridicat de acasă de autorități în data de 3 ianuarie.

Anterior, politicianul a prezentat scuze publice pentru crimele comise de sârbi împotriva etnicilor albanezi în timpul războiului de independență din Kosovo, din perioada anilor 1998 - 1999.

Pe 10 ianuarie, după ce familiei i s-a permis să-l viziteze pe Sandulovic la unitatea militară din Belgrad în care este deținut, fiica acestuia, Karla, a cerut ca tatăl ei să fie transferat la un spital civil. 

"Este complet paralizat pe partea dreaptă, stă într-un scaun cu rotile și este într-o stare de sănătate foarte proastă", a spus ea într-o declarație transmisă presei prin Michael Polak, un avocat din Marea Britanie.

Avocat britanic: "Nikola Sandulovic a fost sechestrat și torturat de serviciile secrete din Serbia"

Potrivit familiei sale, Sandulovic, lider al Partidului Republican Sârb și critic notoriu al Partidului Progresist Sârb, aflat la guvernare, ar fi fost, de asemenea, otrăvit.

Avocații politicianului au subliniat că nu pot spune nimic despre sănătatea lui Sandulovic, până ce acesta va fi dus într-o facilitate civilă, cu acces la medici și apărători legali.

Avocatul Polak a inițiat în acest sens o acțiune urgentă la Comitetul ONU Împotriva Torturii, solicitând în mod oficial o astfel de mutare.

Potrivit avocatului britanic, Nikola Sandulovic a fost "sechestrat, apoi torturat de serviciile de informații sârbe".

Acest nou incident vine pe fondul acuzațiilor potrivit cărora alegerile legislative recente din Serbia au fost trucate în favoarea formațiunii de guvernământ a  președintelui Aleksandar Vucic.

Sursa: The Guardian

Foto: protestatari antiguvernamentali la Belgrad, după alegerile despre care Opoziția spune că au fost trucate în favoarea formațiunii președintelui Aleksandar Vucic.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close