Antena 3 Externe Pană de curent națională în Kenya. Vinovatul: o maimuță

Pană de curent națională în Kenya. Vinovatul: o maimuță

de M.Z.    |    08 Iun 2016   •   11:14
Pană de curent națională în Kenya. Vinovatul: o maimuță
Sursa foto: Foto: pixabay.com

O maimuţă a provocat marţi o pană de curent de amploare, după ce a căzut pe un transformator-cheie al celei mai importante hidrocentrale din Kenya, a informat compania electrică KenGen citată de EFE, potrivit agerpres.ro.

Maimuţa, cel mai răspândit animal în această ţară, s-a urcat pe acoperişul hidrocentralei din Gitaru - situată pe râul Tana la 160 de km nord de Nairobi - şi a căzut pe un transformator pe care l-a activat. 

Prin punerea sa în funcţiune, alte maşinării ale centralei s-au supraîncălzit, fapt ce a provocat o pierdere de energie de 180 de megawaţi şi a generat "o pană de curent la scară naţională" care a durat patru ore. 

"Centrala de la KenGen este protejată de garduri electrificate care ţin la distanţă animalele sălbatice", a indicat compania care a asigurat că a fost vorba de "un incident izolat" şi că încearcă să găsească modalităţi de ameliorare a securităţii hidrocentralelor. 

Centrala electrică de la Gitaru, cu o capacitate de 225 de megawaţi, este ce mai mare din ţară generând a cincea parte a curentului electric consumat în Kenya.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close