Antena 3 CNN Externe Megaconstrucţii: Pontchartrain, cel mai lung pod din lume construit peste apă

Megaconstrucţii: Pontchartrain, cel mai lung pod din lume construit peste apă

Megaconstrucţii: Pontchartrain, cel mai lung pod din lume construit peste apă
26 Sep 2008   •   17:21

Podul cel mai impunător din lume se află în Statele Unite, în sudul Louisianei. Acesta traversează lacul Pontchartrain, având o lungime de 38,5 km. Este cel mai lung pod construit deasupra unei ape şi este susţinut de 9.000 de piloni de beton.

O particularitate a acestui pod o constituite faptul că este alcătuit din două poduri paralele. Primul a fost inaugurat în anul 1956 şi a costat 30 de milioane de dolari. Cel de-al doilea tronson a fost dat în folosinţă 13 ani mai târziu, în 1969, costurile acestuia ridicându-se la 26 milioane de dolari.

Pentru rezidenţii de pe malul nordic construcţia acestui pod a reprezentat scurtarea timpului de condus pentru a ajunge în partea sudică. Înainte ei erau nevoiţi să ocolească lacul, iar după construcţia Podului Pontchartrain timpul alocat navetei s-a redus cu aproape o oră. Traficul zilnic pe acest pod este de 42.000 de maşini.



De-a lungul vremii podul a fost avariat de 3 ori, în 1960, 1964 şi 1974, ca urmare a unor barje care s-au izbit de el. Uimitor, acesta nu a suferit avarii în timpul uraganului Katrina.



Puţin mai departe, în Bangkok, se lucrează la o altă construcţie impresionantă: The Bangkok Mega Bridge este de asemenea alcătuit din două poduri distincte care traversează râul Chao Phraya.



Surse foto: travelooce.com, wikimedia.org

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: louisiana
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close