Antena 3 CNN Externe O fetiţă născută fără mâini a câştigat un concurs de caligrafie

O fetiţă născută fără mâini a câştigat un concurs de caligrafie

O fetiţă născută fără mâini a câştigat un concurs de caligrafie
Sursa foto: Foto: TribLIVE
24 Apr 2012   •   14:07

Annie Clark este o fetiţă în vârstă de şapte ani, din Pittsburgh, Pennsylvania. Ea s-a născut fără mâini, dar acest handicap nu a împiedicat-o să câştige un concurs naţional din Statele Unite pentru scris caligrafic.

Pe langă recunoaşterea şi admiraţia tuturor, Annie a mai fost răsplătită cu un cec în valoare de 1000 de dolari.

Mama fetiţei, Mary Ellen Clark, a spus reporterilor că Annie a fost surprinsă pentru câştigarea marelui premiu şi că a ţinut cu tot dinadinsul să participe la acest eveniment.

Un profesor de-al fetiţei a declarat că Annie a muncit mult pentru a scrie atât de frumos şi, în ciuda dizabilităţii sale, este printre elevii cei mai buni din clasă.

Annie Clark se îmbracă şi mănâncă singură, merge pe bicicletă, înoată şi îşi face singură pedichiura. Ea este de origine chineză şi a fost adoptată de Tom şi Mary Ellen Clark.
Întrebată dacă doreşte să devină scriitoare, Annie a răspuns afirmativ şi că, atunci când va fi mare, va scrie despre animale. Mama sa speră că premiul o va încuraja pe Annie să facă tot ce îşi doreşte.

Familia Clark are nouă copii, trei dintre ei sunt biologici, iar ceilalţi şase sunt adoptaţi din China. Patru copii adoptaţi au diverse disabilităţi.

×
Subiecte în articol: Pennsylvania
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close