Antena 3 CNN Externe Un oficial rus dezvăluie motivul pentru care un teren de joacă din Kiev a fost distrus în urma tirului cu rachete

Un oficial rus dezvăluie motivul pentru care un teren de joacă din Kiev a fost distrus în urma tirului cu rachete

Valul de rachete rusești care au ucis și rănit zeci de oameni în Ucraina a fost o "consecință logică" a evenimentelor recente din războiul Rusiei în Ucraina.

Un oficial rus dezvăluie motivul pentru care un teren de joacă din Kiev a fost distrus în urma tirului cu rachete
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Oct 2022   •   15:22

Afirmația a fost făcută de Alexandr Makogonov, purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Paris.

"Rusia a fost blândă până în ultimul moment, oferindu-le lui (Volodimir) Zelenski și regimului său oportunitatea de a se gândi și a da dovadă de bun simț.

'Nu faceți greșeala să considerați bunătatea noastră drept slăbiciune'.

Dimpotrivă, autoritățile ucrainene au preferat s-o pună la încercare, mai  prin acest atac atroce asupra unui obiectiv de infrastructură civilă, cum este Podul Crimeei", a spus Makogonov, marți, la postul Franceinfo, cu referire la explozia de sâmbătă care a avariat grav structura rutieră și feroviară menționată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Oficial rus: "Terenul de joacă, distrus de apărarea antiaeriană defectuoasă"

Atacul rusesc cu rachete a vizat ținte civile în Kiev și în alte orașe ucrainene.

Între acestea, un teren de joacă din capitala ucraineană.

Solicitat să comenteze asupra acestei lovituri, oficialul rus a spus că vina distrugerii locului de joacă aparține "apărării anti-aeriene defectuoase" a forțelor Kievului.

"Ar trebui să știți că atunci când efectuează astfel de lovituri, armata rusă utilizează arme foarte sofisticate, de generație nouă și de foarte înaltă precizie", a spus el, conform CNN.

Foto principală și galerie: un loc de joacă pentru copii și un muzeu din Kiev au fost avariate după armata rusă a lansat numeroase rachete asupra capitalei și a altor orașe ucrainene

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close