Antena 3 CNN Externe Oscar Pistorius NU poate scăpa de o condamnare la moarte

Oscar Pistorius NU poate scăpa de o condamnare la moarte

Oscar Pistorius NU poate scăpa de o condamnare la moarte
de S.T.    |    07 Aug 2014   •   16:58

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius, acuzat că a ucis-o pe prietena sa Reeva Steenkamp în 2013, ''nu poate scăpa de o condamnare la moarte'', a susţinut joi, la Tribunalul Superior din Pretoria, procurorul Gerrie Neil, în concluziile rechizitoriului său.

Chiar dacă judecătorul acceptă sau respinge versiunea unui accident, Oscar Pistorius ''nu poate să scape de o condamnare la moarte'', a precizat procurorul. Potrivit acestuia, chiar dacă se admite că Pistorius a crezut că a fost vorba de hoţ care i-a pătruns în locuinţă, el a tras într-o persoană, fără să fie direct ameninţat.

Procesul pentru crimă al atletului paralimpic sud-african Oscar Pistorius s-a reluat joi la Tribunalul Superior din Pretoria, după o pauză de o lună, şi a intrat în ultima sa fază, odată cu expunerea concluziilor finale ale acuzării, prin vocea procurorului Gerrie Nel.

Se prevede ca procesul să se încheie vineri, când apărarea urmează să-şi prezinte la rândul ei pledoaria.

Imagini şocante! O înregistrare video cu RECONSTITUIREA CRIMEI comise de Pistorius a fost difuzată în Australia

În vârstă de 27 ani, Oscar Pistorius a pledat nevinovat la acuzaţia de crimă, afirmând că a împuşcat-o din greşeală pe prietena sa Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013, după ce a confundat-o cu un hoţ ascuns în toaleta locuinţei sale.

Parchetul sud-african îl contrazice, însă, afirmând să acesta şi-a omorât prietena în urma unei dispute, iar dacă va fi găsit vinovat, campionul paralimpic riscă să stea cel puţin 25 de ani în spatele gratiilor.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close