Antena 3 CNN Externe Papa Francisc: ”Sunt oameni care m-au vrut mort”

Papa Francisc: ”Sunt oameni care m-au vrut mort”

Papa Francisc a spus că unii dintre criticii lui se pregăteau să aleagă un alt Suveran Pontif când au aflat de problemele lui de sănătate.

Papa Francisc: ”Sunt oameni care m-au vrut mort”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    21 Sep 2021   •   21:42

Papa Francisc a răspuns criticilor săi spunându-le că subminarea Bisericii Catolice este ”opera necuratului” și a adăugat că ” sunt oameni care m-au vrut mort”.

Suveranul pontif a făcut aceste comentarii în timpul unei întâlniri private cu iezuiții în timpul vizitei sale în Bratislava.

El a spus că ”sunt încă în viață, deși sunt oameni care m-au vrut mort”, ca răspuns la o întrebare legată de sănătatea sa.

”Știu că au avut loc întâlniri între prelații care credeau că Papa era mult mai bolnav decât se anunțase oficial.

Pregăteau conclavul. Slavă Domnului, sunt bine”, a spus el.

Francisc, care a fost ales Pontif în 2013 a suferit o intervenție chirurgicală pe 4 iulie și a petrecut 10 zile în spital.

Referindu-se la câteva dintre provocările cu care Biserica se confruntă, papa Francisc a spus că ”drumul cel bun nu este înapoi”, și că e important să mergi mereu înainte.

A vorbit și despre un post tv, pe care nu l-a numit, și care îl atacă în mod constant.

”Eu poate că merit aceste atacuri și insulte, pentru că sunt un păcătos, dar Biserica nu merită asta. Este munca necuratului”

În ultimii ani, Suveranul Pontif a fost criticat de un număr de americani conservatori, nemulțumiți de poziția sa privind schimbările climatice și imigrarea. Aceștia au apărut destul de des la postul de televiziune catolic, EWTN.

Papa Francisc a recunoscut că uneori criticile clericilor din cadrul Bisericii îl supără.

”Uneori îmi pierd răbdarea, mai ales când emit judecăți fără să accepte un dialog real. Nu pot face nimic acolo. Totuși, continui fără să intru în lumea ideilor și fanteziilor”, a spus el. 

A avertizat în legătură cu ”rigiditatea” clericilor spunând că Dumnezeu a vrut ca societatea să fie liberă, potrivit Sky News.

 

×
Subiecte în articol: declaraţii critici Biserica Catolica
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close