Antena 3 CNN Externe Procurorii au cerut INCULPAREA comandantului Francesco Schettino

Procurorii au cerut INCULPAREA comandantului Francesco Schettino

Procurorii au cerut INCULPAREA comandantului Francesco Schettino
25 Feb 2013   •   15:42

Procurorii italieni au solicitat, astăzi, inculparea lui Francesco Schettino, căpitanul vasului de croazieră Costa Concordia, care a naufragiat în apropiere de coasta toscană a Italiei.
În urma acestui incident, hotelul plutitor s-a scufundat parţial, iar 32 de persoane au murit.

Schettino, poreclit de presă "Căpitanul Laş", se va confrunta cu acuzaţiile de omor prin imprudenţă multiplu şi abanadonarea vasului, anunţă ANSA.

De asemenea, procurorii care se ocupă de caz au cerut inculparea altor cinci persoane, printre care se află doi ofiţeri de punte, timonierul de serviciu, dar şi directorul Operaţiunilor Maritime din cadrul companiei Costa Crociere, Roberto Ferrarini.

Vasul Concordia a naufragiat la data de 13 ianuarie 2012, în cel mai grav dezastru maritim italian, înregistrat după cel de-al doilea război mondial.

La rândul lui, Schettino a dat în judecată compania Costa Crociere pentru concedierea sa. În prezent, el scrie o carte, în care îşi expune punctul său de vedere şi explică cum a reuşit să evite un dezastru mult mai mare.

"Căpitanul Laş" şi-a cerut scuze pentru faptul că a fost "distras", în timp ce vaporul se izbea de o rocă din apropierea insulei Giglio. Schettino se apără susţinând că nu se afla la comanda navei, în acele minute fatidice.
El a spus recent reporterilor peninsulari că "ar fi bucuros să se întorcă la cârmă" şi "să ocupe din nou poziţia de comandant la bordul unui alt vapor de croazieră".

×
Subiecte în articol: Francesco Schettino Costa Concordia
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close