Antena 3 CNN Externe Protestatarii reţinuţi la Erevan, luni seară, au fost eliberaţi de poliţia armeană

Protestatarii reţinuţi la Erevan, luni seară, au fost eliberaţi de poliţia armeană

Protestatarii reţinuţi la Erevan, luni seară, au fost eliberaţi de poliţia armeană
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
23 Iun 2015   •   23:51

Toate persoanele reţinute în timpul protestelor care au avut loc luni seara la Erevan, capitala Armeniei, au fost eliberate, a anunţat marţi un oficial din cadrul poliţiei armene, citat de agenţia rusă Tass

"Poliţia anunţă că zvonurile potrivit cărora persoanele reţinute nu au fost eliberate sunt neadevărate", a declarat Valerii Osipian, adjunctul şefului poliţiei din Erevan.
   
Două sute treizeci şi şapte de protestatari fuseseră reţinuţi, iar şapte manifestanţi şi 11 poliţişti răniţi în cursul protestelor de luni seara, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei armene, Aşot Aharonian.
   
Noi proteste au avut loc marţi seara, la Erevan. Peste 6.000 de persoane, faţă de aproximativ 5.000 luni seara, au ieşit în stradă pentru a denunţa decizia de creştere a preţului la electricitate, relatează presa locală.
   
Protestul, care a fost organizat de tineri activişti neafiliaţi politic, a fost declanşat de o decizie luată săptămâna trecută de comisia de reglementare a statului de a creşte tarifele la electricitate cu 17-22% începând de la 1 august.
   
Această scumpire a fost decisă la cererea companiei de distribuţie a electricităţii în Armenia, o subsidiară a firmei ruse Inter RAO, care a argumentat prin devalorizarea monedei armene, dramul.
   
Armenia, o fostă republică sovietică cu 3,2 milioane de locuitori, a fost afectată grav de criza economică din Rusia, care a redus exporturile şi remitenţele muncitorilor armeni din această ţară.


×
Subiecte în articol: armenia
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close