Antena 3 CNN Externe Proteste violente în Armenia. Sute de persoane au fost arestate şi mulţi manifestanţi au fost răniţi în confruntările cu forţele de ordine (VIDEO)

Proteste violente în Armenia. Sute de persoane au fost arestate şi mulţi manifestanţi au fost răniţi în confruntările cu forţele de ordine (VIDEO)

Proteste violente în Armenia. Sute de persoane au fost arestate şi mulţi manifestanţi au fost răniţi în confruntările cu forţele de ordine (VIDEO)
Sursa foto: Foto: mtalk.eu
23 Iun 2015   •   14:56

Peste 200 de participanţi la un miting organizat în capitala Armeniei, Erevan, pentru a protesta împotriva majorării preţului la electricitate, au fost arestaţi de poliţişti, care au folosit tunuri de apă pentru dispersarea mulţimii.
Din informaţiile furnizate de presa locală, reiese că au existat răniţi în ambele tabere.

Marţi dimineaţă, poliţia a intervenit în forţă pentru dispersarea câtorva sute de manifestanţi. Aceştia protestau faţă de creşterea tarifului la energie electrică cu 40 de procente pe timpul zilei, iar pe timpul nopţii, preţul curentului urmează să crească cu 50%.

Protestatarii au încercat să ajungă până la Palatul Prezidenţial, poliţiştii au reuşit să oprească marşul acestora, dar circa 300 de oameni au rămas adunaţi pe străzi, în dreptul Bulevardului Marshal Baghramyan.

Preşedintele armean, Serzh Sarkisyan, a spus că este de acord să poarte discuţii cu patru reprezentanţi ai protestatarilor, dar oraganizatorii mitingului au refuzat această propunere.

Forţele de ordine au avertizat în repetate rânduri mulţimea, transmiţând mesaje prin care se anunţa că protestul este ilegal. La scurt timp, poliţiştii au intervenit în forţă şi au efectuat arestări în masă.

 

În total, 237 de persoane au fost arestate şi cel puţin 25 au avut nevoie de îngrijiri medicale. Trei dintre cei răniţi au fost internaţi în spital, cu leziuni grave.
Din rândul forţelor de ordine, 11 poliţişti au fost şi ei răniţi.

Au fost confiscate cuţite, bâte, răngi de metal şi diverse bastoane, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Armen Malkhasyan.

Potrivit Codului Penal din Armenia, unii dintre protestatarii arestaţi vor putea fi condamnaţi la doi ani de închisoare pentru violenţe şi tulburarea ordinii publice.

După ce ştirile despre ceea ce se întâmpla în stradă au ajuns în Parlament, membrii Congresului Naţional Armean, formaţiune politică de opoziţie, au părăsit plenul în semn de protest.

Protestele din Erevan au început cu câteva zile în urmă, pe 17 iunie, atunci când Comisia Naţională de Regularizare a fixat noi tarife pentru electricitate.

×
Subiecte în articol: armenia proteste
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close