Antena 3 CNN Externe Rennes, orașul focurilor la protestele din Franța | Liceenii au incendiat o baricadă din pubele | Alți protestatari au dat foc unei mașini

Rennes, orașul focurilor la protestele din Franța | Liceenii au incendiat o baricadă din pubele | Alți protestatari au dat foc unei mașini

Postul TV BFMTV publică pe site-ul său o hartă a protestelor anunțate, marți, în Franța.

de Adrian Iclozan    |    28 Mar 2023   •   12:00

Coroborând informațiile din surse sindicale și din presa locală, BFMTV a identificat 238 de demonstrații planificate împotriva reformei pensiilor.

Multe dintre aceste acțiuni începuseră, deja, înainte de ora prânzului (ora României).

Compilând informațiile transmise public de CFDT și cele listate pe mass-media locală, BFMTV.com a putut număra 238 de demonstrații planificate împotriva reformei pensiilor.

Citește și: Franța a fost cuprinsă de flăcările protestelor: o mașină, incendiată la Rennes

La Rennes, unde mai devreme în cursul zilei protestatarii au incendiat o mașină pe centura orașului, a avut loc ulterior un alt incident.

Mai mulți tineri - liceeni din oraș conform unor surse locale - au îngrămădit mai multe pubele pe un bulevard, în apropierea Liceului Emile Zola, și le-au dat foc.

Peste un milion de oameni ar urma să participe, marți, la manifestațiile convocate de sindicate în țară iar autoritățile au anunțat suplimentarea forțelor de ordine, pe fondul temerilor că ar putea izbucni violențe.

La manifestațiile masive, cu circa 3,5 milioane de participanți, desfășurate joia trecută, sute de polițiști au fost răniți în urma ciocnirilor cu protestatarii și alte sute de persoane au fost arestate.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close