Şeful armatei egiptene exclude intervenţia în viaţa politică

de G.S.    |    12 Mai 2013   •   10:23
Şeful armatei egiptene exclude intervenţia în viaţa politică Foto: allgalgaduud.com
Şeful armatei egiptene a exclus posibilitatea de a interveni în viaţa politică, după ce armata i-a transferat anul trecut puterea preşedintelui Mohamed Morsi, au anunţat sâmbătă mass-media oficiale, conform Agerpres.
 
Generalul Abdul Fatah Al-Sisi, care ocupă funcţia de ministru al apărării, a lansat un apel diferitelor facţiuni pentru a găsi 'o formulă de înţelegere', avertizând că, în caz contrar, situaţia ar putea deveni 'extrem de periculoasă'. 
 
Opozanţi ai preşedintelui Morsi, primul preşedinte islamist şi civil al Egiptului, au cerut armatei să intervină după mai multe luni de tulburări în cursul cărora zeci de persoane şi-au pierdut viaţa. 
 
Generalul Al-Sisi, fost şef al informaţiilor militare, numit în fruntea armatei de preşedintele Morsi în luna iunie, a afirmat însă că alegerile reprezintă singura opţiune. 
 
'Nimeni nu trebuie să considere că armata reprezintă soluţia', a afirmat el pe pagina sa de internet, potrivit cotidianului oficial Al-Ahram. 
 
Preşedintele egiptean şi şeful armatei au strâns rândurile după scurgeri de informaţii cu privire la un raport în care era analizat rolul militarilor în crimele şi violenţele comise în timpul şi după revolta care l-a răsturnat de la putere pe Hosni Mubarak în februarie 2011. 
 
Armata a condus ţara o perioadă de tranziţie de 14 luni, după care i-a transferat puterea lui Mohamed Morsi, ales preşedinte în iunie anul trecut.
 

Parteneri
x close