Antena 3 CNN Externe Sicriul reginei Elisabeta, depus în Scoția, înainte de a ajunge la Londra, unde este așteptat de un număr uriaș de oameni

Sicriul reginei Elisabeta, depus în Scoția, înainte de a ajunge la Londra, unde este așteptat de un număr uriaș de oameni

Regele Charles al III-lea a plecat miercuri după-amiază în Scoția, pentru procesiunea de depunere a sicriului la Edinburgh.

Sicriul reginei Elisabeta, depus în Scoția, înainte de a ajunge la Londra, unde este așteptat de un număr uriaș de oameni
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2022   •   14:01

Înainte de acest moment, suveranul, însoțit de regina consoartă, Camilla, a primit, la Westminster Hall, condoleanțele transmise de ambele Camere ale legislativului britanic.

Charles al III-lea s-a adresat apoi Camerelor reunite ale Parlamentului.

"Ne adunăm astăzi în amintirea anvergurii remarcabile a serviciului dedicat al Reginei pentru națiunile și poporul ei.

Pe când era foarte tânără, regretata Sa Majestate s-a angajat să-și servească țara și poporul. Și-a ținut acest jurământ cu un devotament de neegalat.

Charles al III-lea: "Sunt hotărât să urmez cu credință exemplul mamei mele"

Ea a dat un exemplu de datorie dezinteresată pe care, cu ajutorul lui Dumnezeu și al sfaturilor voastre, sunt hotărât să îl urmez cu credință", a spus Charles.

"Marele clopot al lui Big Ben, unul dintre cele mai puternice simboluri ale națiunii noastre (...) va marca trecerea Reginei de la Palatul Buckingham la Parlament, miercuri”, a precizat regele în discursul de la Westminster Hall.

Sicriul cu trupul reginei va rămâne aici timp de patru zile, până la înmormântarea ei de luni viitoare.

"După cum spunea Shakespeare despre Regina Elisabeta, ea a fost un model pentru toți prinții în viață (...) Nu pot să nu simt greutatea istoriei care ne înconjoară și care ne reamintește de tradițiile parlamentare vitale, cărora se dedică membrii ambelor Camere cu un angajament personal atât de mare, spre mai binele nostru, al tuturor.

Parlamentul este instrumentul viu al democrației noastre", a subliniat suveranul.

Charles al III-lea a plecat cu avionul în Scoția, pentru depunerea sicriului la Edinburgh

După discursul din Parlament, Charles a plecat în Scoția cu avionul pentru conduce o procesiune în care sicriul reginei va fi depus la catedrala Saint Giles din Edinburgh.

Sicriul va rămâne aici în următoarele 24 de ore, pentru ca britanicii să îi poată aduce un ultim omagiu celei care le-a fost monarh în ultimii 70 de ani.

"După procesiune, regele va pleca într-un turneu prin națiunile Regatului Unit. El va reveni la Londra pentru a aștepta sosirea sicriului reginei la Buckingham Palace, marți seară.

Au fost stabilite reguli foarte clare pentru cei care vor să meargă să-i aducă reginei un ultim omagiu la Westminster, unde sicriul va fi depus începând de miercuri. Doritorii nu pot intra cu telefoane, nu pot aduce flori sau alte obiecte ceremoniale și nu au voie cu obiecte ascuțite.

Sunt așteptați cel puțin 500.000 de oameni la sicriul reginei iar timpul de așteptate poate ajunge la 12 ore

Se estimează că sunt cel puțin 500.000 de persoane care vor dori să-și ia rămas bun de la regină. Oamenii au fost avertizați că timpul de așteptare ar putea depăși 12 ore. Sicriul va putea fi vizitat și pe timpul nopți.

Este de așteptat ca Londra să devină un adevărat loc de pelerinaj, începând de miercuri", a transmis corespondentul Antena 3 la Londra, Maria Coman.

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close