Antena 3 CNN Externe SUA: Israel trebuie să ancheteze acuzaţiile de crimă din Gaza

SUA: Israel trebuie să ancheteze acuzaţiile de crimă din Gaza

SUA: Israel trebuie să ancheteze acuzaţiile de crimă din Gaza
Sursa foto: susan rice
30 Ian 2009   •   05:13

Israel trebuie să investigheze acuzaţiile aduse că armata sa ar fi încălcat legislaţia internaţională în războiul de 22 de zile cu Hamas în Fâşia Gaza, a declarat ambasadorul american la ONU.
?Ne aşteptăm ca Israelul să îşi îndeplinească obligaţiile internaţionale de a ancheta şi apelăm la toţi membrii comunităţii internaţionale să se abţină de la a politiza aceste chestiuni foarte importante?, declara Susan Rice, în discursul său de debut în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.
Rice a declarat că Hamas se face vinovat de încălcarea legii prin ?atacurile sale cu rachete împotriva civililor israelieni şi folosirea clădirilor civile pentru protejarea atacurilor sale teroriste. De asemenea, au existat numeroase acuzaţii aduse Israelului, din care unele sunt anume destinate a inflama situaţia?, declata reprezentanta SUA.
Circa 1300 de palestinieni, din care cel puţin 700 de civili, au fost ucişi în timpul războiului de trei săptămâni. Israel a raportat 10 soldaţi morţi şi trei civili. În timpul războiului, Israel a atacat cu bombe mai multe clădiri ONU din Gaza, inclusiv şcoli, unde se adăpostiseră sute de palestinieni. Israel a respins acuzaţiile că armata sa s-ar face vinovată de crime de război.
Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a arătat că va exista şi o anchetă ONU pentru a elucida problema atacurilor asupra sediilor organizaţiei din Gaza.
Rice a menţionat că administraţia Obama are o opinie total diferită privind rolul ONU faţă de predecesorul George W. Bush, ai cărui oficiali aveau suspiciuni în legătură cu forumul internaţional.
Ea a declarat că scopul pe termen lung al lui Barack Obama este mărirea securităţii şi păcii globale, lupta contra terorismului şi proliferării armelor de distrugere în masă, abordarea schimbării climatice, eliminarea sărăcieie şi îmbunătăţirea respectului pentru drepturile omului.
?Naţiunile Unite sunt indespensabile pentru a atinge aceste scopuri şi pentru a face lumea noastră un loc mai bun, mai sigur?, declara Rice.
Antena3.ro

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close