Antena 3 CNN Externe Ucraina anunță că va da în judecată ţările europene care i-au impus embargo pe produsele agricole

Ucraina anunță că va da în judecată ţările europene care i-au impus embargo pe produsele agricole

Kievul intenționează să dea în judecată Polonia, Ungaria și Slovacia, după ce aceste țări au anunțat că impun unilateral interdicții la importurile agricole din Ucraina.

Ucraina anunță că va da în judecată ţările europene care i-au impus embargo pe produsele agricole
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Sep 2023   •   15:14

Anunțul a fost făcut de reprezentantul comercial al Ucrainei, Taras Kacika, notează CNN.

Într-un interviu acordat publicației Politico, Kacika a precizat că Ucraina intenționează să înceapă procedurile legale în cursul zilei de luni și că țara sa va riposta și prin contramăsuri vizând fructele și legumele din Polonia.

Potrivit acestui oficial ucrainean, Kievul va încerca să dea în judecată cele trei state la Organizația Mondială a Comerțului, în loc să apeleze la mecanismul propriului său acord comercial cu Uniunea Europeană.

Citește și: Fermierii bulgari au blocat vama la Ruse și în alte localități de la granița cu România, după ce guvernul de la Sofia a dat liber la importurile de produse agricole din Ucraina

"Este important să dovedim că aceste acțiuni (interdicțiile unilaterale, n.r.) sunt greșite din punct de vedere juridic", a spus el.

Comentariile sale vin după ce Uniunea Europeană a suspendat, vineri, o interdicție temporară asupra exporturilor de grâu, porumb, rapiță și semințe de floarea-soarelui din Ucraina în România, Bulgaria, Ungaria, Polonia și Slovacia.

În Bulgaria, țară care a transmis că nu va impune unilateral restricții la importurile ucrainene, fermierii au ieșit luni, la proteste, și au blocat cu utilaje agricole mai multe vămi de la frontiera cu România.

Ei spun că au ajuns la limita de suportabilitate și că nu-și mai pot vinde produsele, iar atunci când o fac, vând în pierdere.

Foto: fermieri la protest în Dragoman, Bulgaria, după ce guvernul de la Sofia a anunțat că nu va restricționa importurile agricole ucrainene, 18 septembrie 2023

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close