Antena 3 CNN Externe Un fost premier celebru, în stare gravă după ce a fost infectat cu coronavirus

Un fost premier celebru, în stare gravă după ce a fost infectat cu coronavirus

Iulia Timoşenko, fostul premier al Ucrainei, este în stare gravă după ce a fost diagnosticată cu coronavirus. Potrivit purtătorului de cuvânt al partidului din care face parte, starea lui Timoșenko nu este una foarte bună, prezentând febră mare.

Un fost premier celebru, în stare gravă după ce a fost infectat cu coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    24 Aug 2020   •   08:00

Maria Soroka, purtătorul de cuvânt al partidului lui Timoşenko, a confirmat că fostul premier este bolnav şi se luptă cu febră de 39 de grade.

"Starea ei este apreciată ca fiind gravă, temperatura ei este de până la 39 grade (Celsius)", a spus Soroka, refuzând să precizeze dacă Timoşenko este internată, scrie Mediafax. 

Cine este Iulia Timoșenko

Înainte de a deveni prima femeie prim-ministru din Ucraina, a fost, alături de Viktor Iușcenko, unul din liderii importanți ai Revoluției Portocalii. În această perioadă unele dintre publicațiile din Occident au denumit-o Ioana D'Arc a acestei Revoluții.

Înainte de a face carieră în politică, Iulia Timoșenko a fost o femeie de afaceri de succes în domeniul industriei gazelor naturale. Revista Forbes o plasa, la data de 28 iulie 2005, pe locul al treilea în clasamentul celor mai puternice femei din lume, după secretarul de stat Condoleezza Rice și vicepremierul chinez Wu Yi.

Între 24 ianuarie 2005 și 8 septembrie 2005 a fost prim-ministru al Ucrainei. A fost demisă de președintele Viktor Iușcenko, sub pretextul problemelor de corupție, scrie Wikipedia. 

 

×
Subiecte în articol: Iulia Timosenko coronavirus
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close