Antena 3 CNN Externe UNICEF: Pierderile economice din Gaza ajung la 2 miliarde dolari

UNICEF: Pierderile economice din Gaza ajung la 2 miliarde dolari

UNICEF: Pierderile economice din Gaza ajung la 2 miliarde dolari
Sursa foto: gaza wall
26 Ian 2009   •   17:44

Pierderile economice directe din afectarea infrastructurii şi clădirilor din Fâşia Gaza, ca şi daunele aduse unor acitivităţi economice, se ridică la peste 1,9 miliarde dolari, apreciază UNICEF.
Un comunicat al organizaţiei arată că distrugerea excesivă în urma războiului a dus la afectarea caselor şi infrastructurii publice în toată Fâşia Gaza, multe familii pierzându-şi întreaga avere.
UNICEF citează rapoartele preliminare ale Biroului Central de Statistică din Palestina , care aprecia că ofensiva israeliană a provocat distrugerea completă a peste 4000 de case şi distrugerea parţială a 17.000 de case şi blocuri. Acelaşi birou a mai numărat daune sau distrugerea a 23 de moschei, 25 de şcoli, spitale şi universităţi, 31 de sedii ale poliţiei, 16 clădiri oficiale şi 1500 de fabrici.
Biroul Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare raporta că circa 90.000 de oameni au fost dislocaţi de la casele lor, inclusiv 50.000 de copii.
În momentul ostilităţilor, ONU raporta că operează 50 de adăposturi pentru refugiaţii palestinieni ce găzduiau peste 50.000 de palestinieni, în vreme ce alte câteva mii au căutat adăpost la rude.
În timpul conflictului au fost afectate 50 de clădiri ONU, o tabără şi patru convoaie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close