Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Silvio Berlusconi critică din nou Uniunea Europeană: niște necunoscuți

Silvio Berlusconi critică din nou Uniunea Europeană: niște necunoscuți

Silvio Berlusconi critică din nou Uniunea Europeană: niște necunoscuți
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    13 Feb 2013   •   18:36

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a criticat din nou influenţa Germaniei şi Franţei în Uniunea Europeană, considerând că în cazul unui referendum, majoritatea italienilor ar respinge moneda euro.

Berlusconi, supărat pe UE şi pe unii lideri care, după părerea lui, nu inspiră încredere, i-a criticat din nou pe Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton, şi pe preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, care sunt "totalmente necunoscuţi", inclusiv în rândul compatrioţilor lor, informează Mediafax.

Aceasta demonstrează că "Germania şi Franţa nu vor să cedeze nici măcar o fărâmitură din puterea lor", consideră fostul premier italian.

Spre deosebire de succesorul său, Mario Monti, care beneficiază de susţinere din partea Uniunii Europene, Berlusconi a avut conflicte, deseori în ultimii ani, cu diverse instituţii, lideri şi ţări membre ale UE.

Monti a declarat recent că UE se teme de întoarcerea lui Berlusconi care, în cazul victoriei la alegeri, ar aveaun impact negativ asupra monedei euro.

"Ceea ce mă deranjează cel mai mult este această poveste care este departe de realitate, privind lipsa mea de credibilitate în UE. Din contră, eu sunt foarte credibil în UE", a declarat Berlusconi.

Referitor la moneda unică, fostul premier susţine că, în cazul unui referendum după eventuala sa victorie, "majoritatea (italienilor) nu ar susţine" moneda euro.

Potrivit unor sondaje realizate vineri, coaliţia de dreapta a lui Silvio Berlusconi este pe a doilea loc în lista de preferinţe a alegătorilor italieni, cu aproximativ 30%, pe când coaliţia de stânga, condusă de Pier Luigi Bersani, este pe primul loc, fiind susţinută de aproape 35% dintre alegători.



×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close