Antena 3 CNN Externe Venezuela. Doi lideri ai opoziţiei au fost ucişi sâmbătă

Venezuela. Doi lideri ai opoziţiei au fost ucişi sâmbătă

Venezuela. Doi lideri ai opoziţiei au fost ucişi sâmbătă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
30 Sep 2012   •   11:32

Doi lideri ai opoziţiei venezuelene au fost ucişi sâmbătă cu focuri de armă, la trecerea unui convoi, într-o localitate din statul Barinas (vest), a anunţat Henrique Capriles, candidatul opoziţiei la alegerile prezidenţiale, o versiune neconfirmată de către Guvern, relatează AFP.
   
"Am fost informat despre moartea a doi tineri la Comando Vzla, în Barinitas, Jackson şi Omar, asasinaţi", scrie într-un mesaj postat pe contul său de Twitter liderul opoziţiei, care îl va înfrunta la 7 octombrie pe preşedintele Hugo Chevez, candidat la al treilea mandat.
   
Ministrul de Interne Tareck El Aisami a confirmat că două persoane au fost ucise, dar a evocat "un incident"  şi a vorbit despre doi bărbaţi în vârstă de 63 şi, respectiv, 32 de ani.
   
Chavez, în vârstă de 58 de ani, şi Capriles, în vârstă de 40 de ani, abordează finalul campaniei prezidenţiale cu strategii diferite. Liderul opoziţiei îşi multiplică deplasările pe teren, în timp ce preşedintele, care a suferit în 2011 şi 2012 două operaţii pentru cancer, efectuează doar ieşiri publice în ţară.
   
Capriles înregistrează o creştere în sondaje, fiind creditat cu aproximativ 40% dintre intenţiile de vot, faţă de 50% cu cât este creditat rivalul său.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close