Antena 3 CNN Externe Vicepreşedintele chinez a apărut în public, după mai bine de zece zile de linişte absolută

Vicepreşedintele chinez a apărut în public, după mai bine de zece zile de linişte absolută

Vicepreşedintele chinez a apărut în public, după mai bine de zece zile de linişte absolută
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
15 Sep 2012   •   11:18

Vicepreşedintele chinez Xi Jinping a apărut în public, a transmis presa de stat sâmbătă, după mai bine de zece zile de linişte absolută din partea autorităţilor cu privire la soarta liderului care a dispărut fără explicaţii de pe scena publică, relatează AFP.

Xi nu a mai fost văzut în public de la 1 septembrie şi a anulat întâlnirile cu patru responsabili ai diplomaţiei internaţionale, printre care şi secretarul de Stat american Hillary Clinton.
   
Vicepreşedintele a vizitat Universitatea de agricultură chineză sâmbătă dimineaţă pentru a marca "ziua destinată popularizării Ştiinţei naţionale", a explicat agenţia de presă de stat.
   
Fiul preşedintelui Hu Jintao, desemnat de multă vreme să îl succeadă în câteva săptămâni la conducerea Partidului comunist chinez (PCC), Xi Jinping a dispărut în mod inexplicabil din viaţa publică. Experţi independenţi au avansat ipoteza unei probleme de sănătate.
   
Problema a fost subiectul unei vaste cenzuri pe Internet în timp ce se apropie cel de-al XVIII-lea congres al Partidului comunist care trebuie să marcheze preluarea puterii pentru alţi zece ani de către o nouă generaţie de lideri.
   
Vicepreşedintele chinez, în vârstă de 59 de ani, a fost văzut pentru ultima dată în public la 1 septembrie la Beijing cu ocazia unui discurs la Şcoala centrală a Partidului.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close